Categorie archief: Nieuws

Het Trefpunt van de stamgasten

Op de dag van dit interview was het precies 28 jaar geleden dat Petra Vergouwen Café ’t Trefpunt overnam van de vorige eigenaar. In die tijd kwam Rien Timmermans er al biljarten en hij is inmiddels ook al weer 25 jaar samen met Petra hét gezicht van dit café. Ze vertellen allebei enthousiast over deze zaak, die eigenlijk ook hun huis is. Dat voel je meteen al als de drie honden enthousiast op je afkomen. Het lijkt wel een huiskamer waar je binnenstapt. Mét een bar en biljart dan wel…

“Vroeger was ’t Trefpunt heel bekend in Roosendaal. Het was het beste café van Roosendaal mogen we wel zeggen. De KPJ zat hier, de harmonie en tijdens uitvaarten kwamen ze hier de borrel pakken,” vertelt Rien. “Ook kwamen de voetbalsupporters van RBC altijd een biertje doen voor en na de wedstrijd.”

Minder tijd voor de borrel

Maar de tijden zijn veranderd. Volgens Petra leefden mensen vroeger veel meer in ’t café. “Vroeger ging je na ’t werk even naar het café toe voor een biertje. Tegenwoordig is dat niet meer zo. De eerste dag van de bouwvak vakantie zat het hier standaard bomvol, dat is nu niet meer.” Rien vult aan: “Waar er vroeger bijna net zoveel Jenever verkocht werd als bier, is het nu vooral alleen nog maar bier.”

Tegenwoordig gaan we juist vaker uiteten. “Daarom zie je nu ook veel meer eetcafés dan vroeger,” aldus Petra. “En een borrel na een uitvaart wordt tegenwoordig in het crematorium gedronken.”

We kennen de mensen nog persoonlijk

Rien vertelt: “De mensen van vroeger komen hier nog steeds. Zo zijn er nog steeds biljartverenigingen die hier regelmatig een potje komen biljarten. En ook buurtverenigingen zien we terugkomen. Ik ken iedereen die hier komt persoonlijk. Ik weet precies hoe laat ze komen, wat ze drinken, wat ze gaan zeggen en hoe laat ze weer weggaan.”

Centrale locatie

Petra en Rien vinden de plek waar ze wonen erg prettig. “Alles is hier dichtbij, de bakker, alles eigenlijk. Voor ons is het wel jammer dat er steeds minder horeca op de Kade is, veel wordt nu omgebouwd naar appartementen. De horeca is nu vooral op de Markt te vinden.”

Rien en Petra vinden het wel prima hoe het nu is. Zij genieten van het leven, hun café, de gezelligheid, de mensen en van elkaar. Stap er maar eens binnen, dan voel je die gezelligheid en gastvrijheid direct!

De kracht van Biljartcentrum De Distel: we kennen iedereen!

Biljartcentrum De Distel, dat klinkt als een café waar een paar oude mannen staan te biljarten. Maar dat is het zeker niet! In de jaren 80 is het opgericht als een café met een feestzaal en later is dit omgebouwd tot een biljartcentrum. En inmiddels is het alweer zoveel meer dan dat. Voor dit artikel spreken we met Richard van Merrienboer, de eigenaar van De Distel.

We kennen iedereen

Richard vertelt: “Ik ben hier 17 jaar geleden begonnen met werken. Na 2,5 jaar ben ik gestopt, maar echt weg gaan kon ik niet! Toen ik bijna 5 jaar geleden de vraag kreeg of ik eigenaar wilde worden, kon ik het niet laten. We hebben hier veel vaste gasten, om een drankje te doen en een leuke activiteit te spelen. Ondertussen weten wij hun bestelling al uit ons hoofd! Naast onze vaste gasten, richten wij ons op recreanten. Maar ook uitjes van verenigingen of kinderfeestjes komen regelmatig bij ons voor. Je kan het zo gek niet bedenken! Oftewel wij hebben een brede doelgroep, waar wij super trots op mogen zijn,” aldus Richard.

Zoveel meer dan biljarten

Bij Biljartcentrum De Distel is er altijd wel wat te doen. “Naast biljarten hebben wij ook de activiteiten zoals poolen, darten, snooker spelen, shuffleboard en minibowlen. En ze gaan binnenkort misschien ook wel aan de slag met een escape room!”

Shuffelen… Nee dat kennen wij niet. “Het is een combinatie tussen sjoelen, jeu de boules en curling.” Ook dan gaat er niet echt een lichtje bij ons branden, dus laat Richard het aan ons zien. En pas dan wordt het duidelijk. Benieuwd wat dat is? Ga gerust eens kijken!

Misschien dat minibowlen bekender in de oren klinkt. “Wij hebben sinds kort een minibowlingbaan aangelegd. En deze bevalt erg goed. Als er een wachtrij staat voor een pooltafel, gaan de mensen tussendoor een potje bowlen. Het handige hierbij is dat je per potje betaalt. Dus als je tafel uiteindelijk vrijkomt, kun je gewoon stoppen met bowlen.”

De hele week volle bak

Vooral in het weekend is het altijd volle bak en zijn reserveringen dus vereist, maar ook doordeweeks is er altijd wat te beleven bij de Distel. “We ontvangen hier elke dag weer veel enthousiaste klanten. Dat vinden we fijn en daar willen wij op blijven reageren. Daarom zijn wij 7 dagen per week geopend. Wij willen het beste voor de klant. Hoe stom zou het zijn als je bijvoorbeeld een pooltafel hebt gereserveerd voor 2 uur, maar je hebt geen zin meer? Dat is gelukkig bij ons niet! Bij ons betalen ze per minuut. Daarbij helpt ook dat onze prijzen niet zo hoog zijn. Zo vind je ze nergens meer! Daardoor blijft het druk bij ons.”

Eén hecht team

Richard vertelt: “Ik ben dan wel de eigenaar, maar zo zien mijn collega’s me gelukkig niet. We vormen één hecht team, waarmee we vaak leuke dingen doen. Iedereen is heel gemotiveerd en wil graag hard werken. En omdat er elke dag weer de gezelligheid bij ons eraf spat, is het werken hier een feestje.”

Benieuwd naar die toffe sfeer bij De Distel? Ga er gerust eens heen, je hebt er een hele avond wat te doen!

Bloodline tattoo: klinkt sinister…

Als je binnenstapt bij Bloodline Tattoo is daar niets duisters aan. Gewoon een warm welkom van Bram Willems. Maar zijn hobby, of eigenlijk tweede passie, wordt direct duidelijk: muziek. Hij is sinds 2 jaar lid van death metal band: Sinister. En als je die filmpjes bekijkt op de website is dat wel even anders.

Geen ondernemer, meer een creatieveling

Bloodline Tattoo, al bijna 20 jaar op de Kade. Weer een ondernemer die al zo lang hier gevestigd is. “Ja hier ga je gewoon niet meer weg. Het is gewoon een apart straatje, een specialistenstraatje.” aldus Bram.

In Roosendaal zijn er wel meer Tattoo shops, ook hier op de Kade. “Maar eigenlijk merk ik daar weinig van, iedereen vist toch uit een ander vijvertje. Mijn klanten komen vooral via-via.” En de reviews liegen er niet om, met die mond-tot-mond reclame zit het wel goed. Al tijdens dit interview komen er 4 telefoontjes binnen en 3 klanten lopen binnen. Maar een echte ondernemer vindt hij zichzelf niet. “Ik ben geen ondernemer, meer een creatieveling.”

Het tekenen zit in zijn bloed

Creativiteit heeft hij van geen vreemde. “Al heb ik me daar eerst wel tegen verzet, ik wilde juist niet gaan doen wat mijn ouders deden. Na de HTS heb ik in de buitendienst gewerkt.” Maar uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan en heeft hij gekozen voor dit creatieve vak. “Ik bleek net als mijn familie goed te kunnen tekenen.” En daar is niets in gelogen als je zijn portfolio bekijkt.

Een tattoo met een verhaal

Bram heeft een groot inlevingsvermogen en dat is als tattoo artist ook wel nodig. “Achter een tattoo zit vaak een verhaal en daar heb je wel wat mensenkennis voor nodig.” Hij is niet in een hokje te duwen en noemt zichzelf allround. Al geeft hij wel aan de realistische tattoos erg gaaf vindt om te ontwerpen en te zetten.

“Maar eigenlijk doe ik van alles. Tattoo cover ups bijvoorbeeld worden veel gevraagd. Ik ga niet voor ‘zo daarmee is je oude tattoo netjes gecoverd’, maar ik hoor liever ‘gave tattoo!’. Er is niet te zien dat het een cover is. Ook zet ik migraine piercings in het oor, heel mooi om van klanten te horen dat het echt helpt!”

Een druk artiestenbestaan

Maar hoe combineert hij dit artiestenleven met het andere artiestenleven? “Ik plan de afspraken hier gewoon om de optredens en repetities met de band heen.” Als basgitarist van de death metal band Sinister vliegt hij de wereld over. “In december gaan we op tour in Zuid-Amerika en in maart vliegen we naar Jakarta om te spelen voor 100.000 man.”

Zenuwachtig? “Nee, ik vind het alleen maar leuk.” En dat merk je zeker als je Bram spreekt. Die volgt zijn passie! En al ziet hij het zelf niet zo, dát is wat iemand ook een echte ondernemer maakt.

Al bijna 20 jaar een echte Kaaiman: Bob van Dijk Makelaardij

Bob van Dijk Makelaardij die kennen we goed op de Kade. “We zijn begonnen op de Kade en zitten hier nu al bijna 20 jaar, wij gaan niet meer weg!” aldus Bob van Dijk. Zo’n jubileum, dat is een mooie prestatie. Bob vertelt in dit interview over de woningmarkt, de Kade en zijn mooie bedrijf.

Fluctuerende woningmarkt

In de woningmarkt blijft het altijd spannend, er gebeurt altijd wel iets. Maar voor een starter is het nog steeds lastig om aan een woning te komen, daar blijf je tekorten zien. “Doordat wij sinds 2014 ook nieuwbouw doen, hebben we ons aanbod kunnen verbreden en kunnen we makkelijker met de markt meebewegen. In de nieuwbouw trekken we samen met Ludo van der Eijken op. Zo kunnen we ook grote nieuwbouwprojecten aan. BVR groep is hierin een belangrijke klant voor ons.”

Echte kaaimannen (en -vrouwen!)

Bob van Dijk Makelaardij is begonnen op nummer 33 en is in 2014 verhuisd naar nummer 37. “Samen met mijn vrouw en vier kinderen wonen we hier ook, ik kan me geen betere plek voorstellen. Lekker in de stad, maar niet in de drukte. Een fijne ruime woning met heerlijke tuin. Onze kinderen zijn hier geboren en zijn echte kaaimannen en -vrouwen! Er is hier in huis altijd leven, met kinderen tussen de 7 en 16 jaar.” aldus Bob.

Hij vindt de Kade een dynamische locatie, met leuke events en betrokken ondernemers. “Het is echt een gebied in ontwikkeling, zeker nu met de Stadsoevers erbij. Er zitten hier diverse ondernemers. Allemaal specialisten die het niet van winkelende publiek moeten hebben. Niet zozeer de grote ketens. Wij hoeven het ook niet van inloop te hebben, Funda is onze voordeur, mensen komen hier vooral op afspraak en parkeren gemakkelijk voor de deur.”

Bakkers en makelaars

De vrouw van Bob is er één van Nagelkerke. “In onze familie is bijna iedereen makelaar of bakker, dat levert interessante gesprekken op tijdens de Kerst.” Maar wat hun vier kinderen uiteindelijk gaan doen, dat is nog de vraag. “Die kiezen gewoon hun eigen weg.”

Een tikkeltje eigenwijs

Meteen na zijn studie is Bob voor zichzelf begonnen en noemt zichzelf als ondernemer een beetje eigenwijs. Inmiddels is zijn bedrijf uitgegroeid tot één van de koplopers in Roosendaal qua verkopen. “Maar kwantiteit zegt voor ons niet zoveel, wij gaan voor kwaliteit. Wij zijn laagdrempelig en geven klanten persoonlijke aandacht. Je verkoopt toch een thuis aan iemand, het draait allemaal om emotie. Nu de markt weer verandert, draait het weer meer om je onderscheidend vermogen en dat maakt het weer interessant.”

Eigenwijze specialisten, dat past wel bij ons op de Kade!