Categorie archief: Nieuws

The Loods: Graffiti met liefde en passie

Niet aan de Kade, maar toch lid van de ondernemersvereniging: the Loods. Remco is beheerder van the Loods en vertelt over passie en liefde. Als je binnenstapt, kom je in een heel andere wereld: in de wereld van de graffiti. Er is meer dan 3000 m2 wand, waarvan geen centimeter onbespoten is. Het ligt in dé urban hotspot van Roosendaal, waar je ook Tiny Houses treft en de containerbar Spot.

Een hart en ziel in the Loods

“We werken hier alleen maar met vrijwilligers. Deze tent heeft een hart en ziel, dat moet je snappen. Wij geven gasten die illegaal spuiten een plek waar ze legaal kunnen spuiten. Na 9 jaar is het illegaal graffiti spuiten in Roosendaal met 80% afgenomen,” vertelt Remco trots.

“Ik maak zelf graag portretten en zo heeft iedereen zijn eigen stijl,” vervolgt hij met enthousiasme. “We hebben allemaal hiernaast nog een baan en doen dit vanuit een passie.” En dat voel je direct als je er binnenstapt.

Een creatieve hub

The Loods is niet zomaar een Hall of Fame waar je graffiti kunt bekijken én spuiten. Ze organiseren evenementen die mensen naar deze Urban hotspot trekken. “We organiseren regelmatig evenementen rondom graffiti zoals de Graffiti Jam. Je kunt hier zelfs een kinderfeestje vieren, dan gaan de kids lekker aan de slag met graffiti,” zegt Remco. “Iedereen is hier welkom. In de zomer als we buiten zitten, komen er wel eens oudere mensen voorbij fietsen, dan zijn ze eerst even terughoudend. Graffiti is toch iets dat mensen verafschuwen, maar als ik ze een rondleiding geef, zijn ze altijd enthousiast. You hate it or you love it.”

10 jaar jubileum

Volgend jaar viert the Loods haar 10-jarig jubileum, een mijlpaal die groots gevierd zal worden met de komst van een bijzondere artiest. “Hiphop en graffiti zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.” Nou, als ik de verhalen hier zo hoor, denk ik dat je dat niet mag missen!

Benieuwd naar de veelzijdige wereld van graffiti? Loop dan gewoon eens binnen bij theLoods. Het biertje staat voor je koud.

Een historisch begrip aan de Kade: café de Veestallen

Café de Veestallen, een iconisch café aan de Kade en het oudst bestaande café in Roosendaal, staat bekend om zijn rijke historie. In dit interview vertelt Amaradasa Nuijten vol enthousiasme over de charme van het café en de bijzondere toevoeging van Restaurant de Bonenkoning.

Een café vol levendigheid

Café de Veestallen heeft een speciale plek in het hart van Roosendaal. Amaradasa zegt: “Het is een café waar vooral verenigingen komen, biljartverenigingen en een schaakclub. Of er komen mensen vergaderen. Op zaterdag en zondag ligt de focus op feesten en het restaurant. Vanaf september tot en met carnaval komen er carnavalsbandjes, verenigingen. Rondom de Draai van de Kaai, hebben we ook een flinke omzet. Je kunt ook een feestje geven in het café voor zo’n 60 mensen, verjaardagen, bruiloften. Het is echt een bruin café en dat houd ik graag zo. What you see is what you get.”

Een gezellige plek voor iedereen

Hoewel Café de Veestallen voornamelijk bekend is bij de lokale bevolking, heeft het een warme en uitnodigende sfeer die mensen aantrekt. Amaradasa legt uit: “Passanten komen er niet zo, we liggen daarvoor te ver buiten het centrum. Maar wij zitten de hele week goed vol, dus dat is prima zo. We hebben ook geen terras, wel een binnentuin, maar daar is niet zoveel te zien. Als ze met een groep komen is dat een gezellige plek.”

De geboorte van de Bonenkoning

Café de Veestallen heeft recentelijk een nieuwe toevoeging gekregen: Restaurant de Bonenkoning. Amaradasa onthult het verhaal achter deze historische naam: “Jef Bonen was de eigenaar van de Veestallen. Jef is in 2004 overleden en in de volksmond was het ‘we gaan naar Jef Bonen’, in plaats van de Veestallen. Maar wat is dan een geschikte naam voor het restaurant? Ik wilde iets met bonen in de naam, omdat dat herkenbaar is. De Bonenkoning, zo heb ik het genoemd, dat is een beroemd schilderij van een 18e-eeuwse schilder Jacob Jordaens, die heeft een Brabants tafereel geschilderd. Vroeger werd er met Driekoningen een cake gebakken met één boon erin. Degene die de boon had in zijn schijf cake, werd de Bonenkoning aan tafel. Dan werd er een koningstafereel nagespeeld aan tafel en deze schilder heeft dat tafereel geschilderd. In onze communicatie zie je dit schilderij terugkomen en ook hangt deze in het restaurant. Later is de Bonenkoning verbasterd tot Carnaval en dit is echt een carnavalscafé, dus ook dat past dan weer mooi.”

Restaurant de Bonenkoning: een andere wereld

Het restaurant is een totaal andere beleving dan het café. Amaradasa benadrukt: “Het restaurant heeft een andere uitstraling. De tafels zijn netjes gedekt, het heeft niets meer weg van het bruin café van de Veestallen. Natuurlijk kun je vooraf even wat drinken in het café. Eten in dit restaurant is avondvullend, je hoeft hier niet te haasten. Reacties op het restaurant zijn erg positief, dus hier gaan we zeker mee door. Mensen zijn positief verrast, omdat ze dit hier niet verwachten. Een heel andere wereld.”

Een veelzijdige ondernemer

Naast Café de Veestallen en Restaurant de Bonenkoning is Amaradasa ook eigenaar van Milano in de Passage en heeft hij een cateringbedrijf met kant-en-klare maaltijdservice. Hij vertelt: “Veelal praktisch voor oudere mensen, voor één persoon. Je kunt het afhalen of we bezorgen aan huis. Ik ben zelf kok en kook alles zelf. We doen ook andere catering, bijvoorbeeld voor het verenigingsleven, denk bijvoorbeeld aan compleet verzorgde BBQ’s.”

Een visie voor de toekomst

Als gedreven ondernemer blijft Amaradasa altijd vooruitkijken: “Ik denk altijd na, waar wil ik staan over vijf jaar? Het publiek verandert, zelf word je ouder, je moet mee blijven vernieuwen, maar sommige dingen hoef je niet te veranderen. Café de Veestallen is een essentieel onderdeel van Roosendaal, en dat wil ik graag zo houden.”

Benieuwd naar de bijzondere sfeer en gastvrijheid van Café de Veestallen en de verrassende culinaire wereld van Restaurant de Bonenkoning? Kom dan vooral eens langs en laat je verwennen! Loat ’t oe smaken!

Fit-Biz: Your FIT-ness is our BIZ-ness

Jan van Hest, een gedreven ondernemer met een passie voor sport, deelt vol enthousiasme zijn verhaal over Fit-Biz, een prachtig bedrijf dat zich richt op het verbeteren van het welzijn van mensen. In dit interview ontdekken we zijn achtergrond, zijn visie en de unieke aanpak van Fit-Biz.

Sport zit in het bloed

Jan van Hest heeft een indrukwekkende sportachtergrond. Hij legt uit: “Eerder was ik compagnon bij een sportschool in Roosendaal, maar dat liep uit elkaar door een verschil in visie. Ik heb zo’n 3 jaar in die branche gewerkt. Daarvoor heb ik 19 jaar bij het Korps Mariniers gezeten, waarvan de laatste 6 jaar als lid van de Special Forces. Nooit had ik gedacht daar ooit weg te gaan, maar vanwege omstandigheden thuis wilde ik meer tijd doorbrengen met ons gezin. Ik was ongeveer 8 maanden per jaar weg, en dat voelde gewoon niet goed.”

Persoonlijke aandacht in CrossTraining

Bij Fit-Biz staat persoonlijke aandacht centraal. Jan legt uit: “Bij Fit-Biz zijn we geen gewone sportschool. Alles gebeurt op inschrijving via de app van SportBit manager. Als je komt, weet je dat er plek voor je is. Zelfs tijdens vrije trainingssessies. Onze groepen zijn klein, maximaal 12 mensen. Wat we doen is best uitdagend, maar zo ingesteld dat iemand die dit al 10 jaar doet ook naast een beginner kan staan, ieder op een eigen niveau.”

Fit-Biz biedt een unieke CrossTraining ervaring waarin verschillende elementen worden samengevoegd. Jan vervolgt: “We noemen dit een CrossTraining, een samenvoeging van meerdere elementen. CrossFit, MetCon en Strongman, bijvoorbeeld met zandzakken lopen, of een slee duwen en trekken, dat heb ik samengevoegd. Het stukje persoonlijke aandacht dat is onderscheidend. Ik ken iedereen echt persoonlijk, het is meer een community hier. Mensen kennen elkaar ook, het is echt laagdrempelig. Hier is geen haantjesgedrag.”

Programmering op maat

Jan benadrukt dat Fit-Biz toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden en niveaus: “We hebben ook vrouwen van in de 60 en die staan naast iemand van in de 20. Het sporten is heel individueel, ieder doet z’n eigen ding. Mobiliteit doen we altijd voor en na de training, dit wordt vaak vergeten. We sluiten altijd af met een finisher, even gas geven op het eind en natuurlijk de cooling down.”

De programmering van de trainingen is een belangrijk aspect voor Jan: “Ik maak de programmering helemaal zelf. Die samenstelling is heel belangrijk en deze training is ongeacht niveau altijd te schalen in de uitvoering en de gewichten, dus daarmee is deze voor iedereen te doen.”

‘You can’t out-train a bad diet’

Jan onderstreept het belang van voeding en lifestyle: “Wij zijn geen standaard sportschool, bewegen is belangrijk, maar ‘You can’t out-train a bad diet’. Een paaseitje staat gelijk aan 44 burpees, daar wijs ik mensen wel op. Maar je moet ook kunnen genieten, ik ben zelf ook een Bourgondiër, maar het besef is wel belangrijk. Mijn vrouw is voeding- en lifestyle coach, dus zij begeleidt onze klanten aan die kant.”

Bijzondere locatie op De Kade

Fit-Biz is gevestigd op een bijzondere locatie, in het voormalig EKP gebouw. Jan licht toe: “Ik hoorde van dit project en dacht, daar moet ik naar toe. De locatie spreekt me heel erg aan. Het is toch een stoere rauwe ruimte én lekker koel. Dit is de uitstraling die past. Dichtbij het centrum, goed te bereiken. Dichtbij de Stadsoevers en je kunt makkelijk parkeren. Het was een lastige zoektocht, maar ben blij dat ik deze locatie heb gevonden. Fantastisch, echt hartje Roosendaal.”

Investeer in jezelf

Jan vat de filosofie van Fit-Biz samen: “Het is een investering in jezelf als je kunt. Fit-Biz is er voor iedereen die sterker wil worden, zich beter wil voelen, minder pijn wil hebben of kilo’s wil verliezen. Onze focus ligt op het verbeteren van het welzijn van onze klanten, zowel fysiek als mentaal.”

Fit-Biz, waar fitness en persoonlijke aandacht samenkomen, staat klaar om mensen te begeleiden op hun weg naar een gezonder en gelukkiger leven. Wil je meer weten over Fit-Biz en de diensten die zij bieden? Bezoek de website en neem contact op voor meer informatie.

Mark van Plaza Polar Bear: een actieve ondernemer!

Plaza de Polar Bear, gevestigd op de Kade in Roosendaal, is al ruim 70 jaar een begrip in de stad. Mark, de eigenaar, heeft het bedrijf in 1999 overgenomen en heeft sindsdien tal van veranderingen doorgevoerd. Van het organiseren van evenementen tot het aanbieden van vernieuwende gerechten, Mark heeft al veel meegemaakt en stil zitten is niks voor hem. In dit interview vertelt hij enthousiast over het ondernemen!

De geschiedenis van Plaza de Polar Bear

Plaza de Polar Bear, voorheen bekend als Cafetaria de Polar Bear, is de oudste cafetaria van Roosendaal. Mark runt het cafetaria samen met zijn vrouw en hun 2 kinderen helpen ook vaak mee. Ze wonen erboven en zijn ondertussen al 23 jaar eigenaar van Plaza de Polar Bear.

De naam “Polar Bear” komt mede vanuit het monument dat zich op het plein van de Kade bevindt. Mark heeft vanaf zijn 15e tot zijn 20ste bij het cafetaria gewerkt voordat hij stopte met school en een jaar als intercedent werkte. Toen de eigenaar besloot te stoppen en het pand te koop zette, toen had Mark zoiets van “Dat is eigenlijk wel iets voor mij. Ik heb namelijk altijd geroepen, dat ik iets voor mezelf leuk zou vinden.” Hij nam het over in 1999 en heeft sindsdien met succes Plaza de Polar Bear geleid. 

Een verrassend terras

Plaza de Polar Bear heeft ook een ruim terras waar ongeveer 80 mensen kunnen zitten, maar dat is van buitenaf niet altijd zichtbaar. Toch weten de bezoekers van het cafetaria dat het terras er is en in het afgelopen anderhalf jaar is het uitgegroeid tot een geliefde plek.

Diepgewortelde kaaiondernemer

Mark zit ondertussen al vrij lang in het hart van de stad, dus “ik noem mezelf eigenlijk al wel een diepgewortelde kaaiondernemer.” Met zijn langdurige aanwezigheid op de Kade heeft hij de veranderingen en uitdagingen van dichtbij meegemaakt. Hij verwelkomt bijvoorbeeld de bouw van nieuwe appartementen aan de overkant van zijn zaak, omdat dit nieuwe klanten aantrekt.

Een levendige straat 

Mark benadrukt het belang van een levendige straat voor zijn bedrijf. “Mensen parkeren gewoon nog steeds hun auto voor de deur en dat vind ik nog steeds prettiger dan alleen maar lopen.”, zegt Mark. Het feit dat mensen hun auto voor de deur kunnen parkeren zorgt ook voor een ander soort klanten, “dat is denk ik ook onze levensader.” Mark reflecteert op de vele veranderingen in zijn straat, waaronder de invoering van eenrichtingsverkeer. “Het is onhandig, maar ik snap dat daar het sluipverkeer mee weg is. Maar het sluipverkeer zijn ook mensen die jouw geveltje zien en denken van daar moet ik is een keer eten.” Hij benadrukt zo dus dat een constante stroom van mensen door de straat essentieel is voor het succes van zijn bedrijf en dat van andere ondernemers. 

Een actieve ondernemer 

Al van jongs af aan heeft Mark zich ingezet voor verschillende verenigingen. Hij was lid van de binnenstad en de bestuur groep. Daarnaast heeft hij maar liefst 10 jaar als secretaris van Horeca Nederland gediend. Mark duidt zo: “Ik ben altijd wel actief in het verenigingsleven geweest, om iets te bereiken en vaak was dat ook wel voor jezelf dat je een stukje netwerk opbouwt.” Dat speelt voor Mark ook erg mee, omdat hij ook een eigen evenementenbureau, genaamd Sundance, heeft. Na in 2012 het evenementenbureau een beetje af te bouwen blijft hij desondanks toch betrokken bij evenementen zoals de jaarlijkse kermis en de herlancering van het Roosendaals treffen. “De ijsbaan doe ik ook vrijwel vanuit Sundance, want ik ben ook voorzitter van de ijsbaan waar wij dus ook alles zelf aan doen.”, vertelt Mark.

Mark zit ook in de formuleraad, die wordt gevoed vanuit Sligro. “Sinds dit jaar hebben wij dan ook een nieuw logo en een nieuwe huisstijl genomen.”, vertelt Mark tot slot. Tot slot is hij ook nog bestuurslid bij MKB Netwerk. Echt een betrokken ondernemer in Roosendaal!

De bakker op de Kade: de kaailekkerste!

Als je binnenstapt bij De bakker op de Kade, beter bekend als Bakkerij Nagelkerke, ruik je al het lekkers direct. En mag je verder kijken in de bakkerij zie je iedereen druk in de weer. Alles wat je ziet, wordt vers gemaakt! Niels Machielse en Rene Dielemans, eigenaren van de bakkerij die al 23 jaar aanwezig is op de Kade, delen hun verhaal met ons!

Een vertrouwde naam op de Kade

Hoewel de oorspronkelijke eigenaar, Pieter Nagelkerke, al geruime tijd geleden afscheid heeft genomen van de zaak, blijft de naam voortleven. Want wie kent Bakkerij Nagelkerke nou niet? Niels legt uit: “We hebben de naam wel behouden, omdat mensen altijd gewend waren aan die naam. Het zou verwarrend zijn als we ineens van naam zouden veranderen, het is namelijk ook een manier om het vertrouwen van onze klanten te behouden.” De Kade is voor deze bakkerij de perfecte plek. “Klanten kunnen dichtbij parkeren en ze komen dan ook van ver om te genieten van onze producten.”

Een diepgewortelde passie voor het vak

Zowel Niels als René hebben hun hele leven in bakkerszaken doorgebracht. Niels begon op jonge leeftijd, direct na zijn schooltijd in het vak. “Je kon bij ons op school kiezen uit verschillende dingen als in de bouw of voeding. De voeding trok mij meer, ook omdat ze bij ons thuis slager zijn geweest.”, zo vertelt Niels. De keuze was dus bewust en zo werkt hij al sinds zijn vijftiende in de bakkerij. René, daarentegen, had al vanaf zijn elfde een passie voor het bakkersvak. Na zijn schoolopleiding is hij op vijftien jarige leeftijd begonnen als banketbakker in de bakkerij bij Pieter Nagelkerke in Prinsenbeek, en evolueerde geleidelijk naar het werken in de winkel.

Alles is dagelijks vers

Wat maakt deze bakkerij uniek? Niels legt uit dat hun focus ligt op dagelijkse verse producten. Alles, van worstenbroodjes tot eierkoeken en brood, wordt zelfgemaakt. “We starten heel vroeg, om het brood 4 uur onderweg te laten zijn. Dat doen wij puur voor de smaak.”  

Ook voor de grotere bestellingen

Naast hun dagelijkse assortiment biedt de bakkerij ook bestellingen op maat aan. Klanten kunnen telefonisch bestellen en de producten op een afgesproken tijdstip ophalen. Ze bakken verspreid over de dag, zodat klanten altijd verse producten kunnen kopen. 

Met Rene’s naderende afscheid, die al vanaf 1988 een bekend gezicht is in de bakkerij op de Kade, zal Niels samen met zijn dochter Lotte de bakkerij voortzetten. Zo kan de klant gelukkig op de Kade nog lang genieten van de verse producten van de bakkerij.

De Kaailekkerste.

Do-itt: met passie voor het kappersvak!

Do-itt is een groothandel voor de kappersbranche met vestigingen in Roosendaal, Breda, Rotterdam en Spijkenisse. Vanuit de hoofdvestiging in Dordrecht worden de andere vestigingen en het magazijn aangestuurd. Hans Vermoolen, eigenaar van Do-itt, vertelt over de geschiedenis en het aanbod van het bedrijf, evenals de passie voor het kappersvak en de rol van Do-itt in de branche. “Ik ben zelf begonnen in Breda. Het is echt een heel leuk vak. Wij kunnen écht het verschil maken in advies. Hoe leuk is het voor een klant om ook écht advies te krijgen dat bij je past”, vertelt Hans. 

Al 11 jaar op de Kade

Het bedrijf is al 35 jaar actief in heel Nederland en opende 11 jaar geleden een vestiging op de Kade in Roosendaal. Maar waar komt die bedrijfsnaam vandaan? Hans legt uit: “Do-itt is een bewuste keuze van de naam, neem die stap en doe het gewoon!” Het bedrijf is laagdrempelig en biedt met minimale investering een maximaal rendement voor kapsalons. Do-itt is gelegen in de buurt van Curio, een kappersopleiding, waardoor het bedrijf direct in contact staat met de jongere generatie. Het bedrijf is uniek vanwege de aandacht voor advies en verzorging en ondersteunt kappers bij het leveren van de beste kapperservaring voor hun klanten.

Ook ruimte voor trainingen

Het bedrijf richt zich op de kappersbranche als een ambacht en biedt producten aan die klanten en kappers nodig hebben. Vermoolen vertelt over het belang van de kapper in het kappersvak en hoe Do-itt zich richt op het ondersteunen van kappers. “Wij geven advies over producten en verzorging en bieden trainingen aan, zoals kleurtrainingen, persoonlijke trainingen en krullen trainingen. Wat ze te kort schieten, dat vullen wij aan, hoe je het moet stylen en verzorgen.” De trainingen zijn merk-onafhankelijk, zodat elke kapper bij Do-itt terecht kan. Het bedrijf biedt ook workshops aan voor kapsalons om het juiste gebruik van producten te bevorderen. Zo traint Do-itt ook kappers om de producten op de juiste manier te verkopen.

Voor kappers én hun klanten

Do-itt is voornamelijk actief in de business-to-business markt en importeert grote merken, zoals de Denman borstels, die wereldwijd bekend zijn om hun krullenborstels. Het bedrijf heeft ook Italiaanse merken in het assortiment, zoals Mowan, dat snelle 10 minuten kleuring biedt. Dit zorgt voor een beter timemanagement in de kapsalon en een betere service voor klanten. Het bedrijf heeft ook eigen merken die exclusief voor kappers zijn ontwikkeld en deze producten worden verkocht in kapsalons. Hans zegt ook: “De professionele kapper moet een eerlijke boterham kunnen verdienen.” 

Do-itt verkoopt ook het merk Sensus, een veganistisch merk zonder parabenen en siliconen. Het merk is gebaseerd op acht soorten haar in de wereld en biedt shampoo, verzorging, boosters en meer. In de winkel wordt ook de Sensus-app gebruikt voor de diagnose van het haar om de klant het kappersgevoel te geven. Zo is Do-itt er dus ook voor de consument die direct in de winkel producten koopt. Do-itt heeft ook producten die je haar beschermen tegen de zon, met producten zoals een sunfilter shampoo die zoutresten en chloor uit het haar haalt.

De unieke aanpak van Do-itt

Do-itt is niet zomaar een kapperswinkel, het is uniek vanwege de aandacht voor advies en verzorging en biedt een breed scala aan producten aan, waaronder grote merken en eigen ontwikkelde merken. Met 35 jaar ervaring in de kappersbranche is Do-itt dé partner voor kapsalons die met veel passie gaan voor de beste klantervaring!

Timmers Medicare: Betrokken en Dichtbij voor zorgbehoevenden

Timmers MediCare is een bedrijf in medische hulpmiddelen dat werkt voor twee totaal verschillende doelgroepen. Rolf Timmers, de eigenaar, vertelt: “De voorkant is de winkel waar consumenten komen die iets nodig hebben, denk aan hulpmiddelen om het dagelijks leven wat te verlichten. Eigenlijk is er voor ieder kwaaltje wel een bepaald hulpmiddeltje wat je kan helpen in je leven.” De consument helpen ze ook met advies aan huis. “Als iemand niet naar de winkel kan komen, dan komen wij naar ze toe. Wij geven vrijblijvende demonstraties van hulpmiddelen en advies op maat. Dit doen we in samenwerking met een aantal ergotherapeuten hier In de regio.”

Daarnaast richt Timmers MediCare zich ook op professionele klanten. “Wij zijn ook groothandel voor zorginstellingen en andere zorgprofessionals. Denk hierbij aan klanten als Groenhuijsen en Surplus. Daar leveren we heel veel spullen aan. Dat gaat van pillendoosjes tot aan handschoenen, maar ook grotere materialen zoals douchekrukken en bedbeugels.” Het gaat zelfs zover dat de systemen van Timmers MediCare zijn gekoppeld met die van de zorgorganisaties, zodat ze met één klik direct kunnen bijbestellen. En dat terwijl het van de buitenkant gewoon een winkel lijkt! Ook voor onderhoud van materialen komen klanten naar MediCare. “Voor een klant controleren we ieder jaar alle medische apparatuur. Hierbij moet je denken aan het kalibreren van een bloeddrukmeter, saturatiemeter of (oor)thermometer.”

Klein maar flexibel

Met een klein team krijgen ze dus veel voor elkaar! “We zijn met twee en half en dat werkt prima. De chauffeur werkt op afroep, Corina doet alles binnen, klanten helpen en administratieve taken. Ikzelf heb regelmatig contact met klanten. Die hier in de winkel komen, maar ook de inkoopafdeling van zorgorganisaties. Ik geef advies over de producten.“ Rolf vindt zijn werk hartstikke leuk om te doen en geeft aan dat iedere dag weer anders is.

Het team is niet altijd zo klein geweest. “Op een bepaald moment had ik 24 man in dienst. Maar toen heb ik keuzes gemaakt om bepaalde dingen niet meer te gaan doen, waardoor we met een team overbleven van vijf. Nu met ons kleine team zijn we hartstikke flexibel.”

Snelle oplossingen

Timmers MediCare koopt de artikelen over de hele wereld in. “De materialen komen uit Nederland, maar ik koop ook in Amerika in. Omdat ik een kleine speler ben, ben ik heel flexibel. Ik ben niet gebonden aan contracten met fabrikanten. Maar ik ben veel sneller qua leveren én heb verstand van de producten die ik lever.” En zo kan hij ook het juiste advies geven.

En daar heeft hij nog een mooi voorbeeld van. “In de coronatijd belde er een grote klant en die had  20.000 isolatieschorten nodig. Omdat mijn concurrenten erg op China gericht zijn, was er niemand die deze snel kon regelen voor ze, terwijl ze direct nodig waren. Toen ben ik gaan rondbellen en uiteindelijk vond ik een leverancier die met een oplossing kwam. Deze wist een fabriek in Turkije die ze wel kon maken. Het was kwalitatief goed spul, voorzien van de juiste certificaten en prijstechnisch ook nog redelijk. En zo was ik de enige die snel aan de behoefte kon voldoen”, vertelt Rolf.  

Al bijna 40 jaar op de Kade

Net als zoveel bedrijven op de Kade, zit ook Timmers MediCare al heel lang op deze mooie locatie. “Wij zitten hier sinds 1985, maar het bedrijf bestaat vanaf 1937. Over een paar jaar bestaan we gewoon al 90 jaar! Ikzelf ben in 1994 gestart en heb de zaak overgenomen van mijn vader.”

Gijs de Bot, de buurman, heeft een deel van het pand, Kade 55, van me gekocht. Want zoveel ruimte was er niet mee nodig toen het team kleiner werd. “Kade 55 is natuurlijk ook een te gek mooi oud pandje. Mijn oude kostuum hangt daar nog steeds aan de kapstok. Zo blijf ik toch een beetje verbonden aan zijn pand!” En zo zijn alle bedrijven op de Kade toch weer mooi verbonden met elkaar…

Bailine geeft de juiste stimulans voor een vitaal figuur

Weer zo’n super mooi pandje op de kade waar we een interview af mogen nemen. Dit keer spreken we Nelie Mol, eigenaresse van Bailine Roosendaal. Nelie gebruikt een behandelmethode middels elektrische spierstimulatie om weer in shape te komen. Maar het is zoveel meer dan dat. Wat zij allemaal ook voor jou kan betekenen vertelt zij in dit interview!

Niet alleen mensen met overgewicht

Op het eerste gezicht zie je als je binnenkomt kabines waar klanten behandeld worden. Je zou denken dat daar alleen mensen met overgewicht komen om met pads op je lichaam een traditionele work-out te simuleren. “Natuurlijk komen er veel mensen met overgewicht binnen, maar ook mensen met specifieke klachten,” vertelt Nelie.

Er komen dus niet alleen mensen die geen zin hebben in een sportschool. Juist niet. “Er zijn ook mensen die niet kunnen sporten. Die hier komen met pijnklachten. Ik heb bijvoorbeeld een klant met MS, die kan niet naar de sportschool, dat is veel te intensief. Op deze manier krijgt ze toch een training om haar spieren te verstevigen. Of een klant met Parkinson die nu door deze behandeling veel stabieler kan staan en lopen. En dat vind ik ’t mooist om te doen, mensen helpen.”

Klanten komen in het begin twee keer in week. Zo’n behandeling van 30 minuten staat gelijk aan 3 uur intensief sporten in de sportschool, dat is dus best interessant voor mensen met weinig tijd. “Het programma wordt afgestemd op je doel. Op den duur kom je hier één keer in de week.”

Het begint allemaal met onderzoek

Maar het begint allemaal met een onderzoeksfase. Daarna ga je naar de behandelfase en dan naar de onderhoudsfase. “De intake pak ik heel uitgebreid aan. Daarin meet ik met een speciaal apparaat, de eBIODY op je hiel wat je vetpercentage is, je spiermassa, je stresslevel etc. En we meten je helemaal op met een meetlint.” Een mooie basis voor het advies dat gaat volgen.  

Je kunt in het vooronderzoek ook nog een stapje verder gaan. Nelie is ook orthomoleculair adviseur en zo verkoopt ze ook orthomoleculaire supplementen. Met een bloedtest zie je precies wat je in je voeding mist en hoe het met je hormonen staat. “Vaak zie ik een tekort aan Vitamine D en B12, wat vermoeidheidsklachten kan veroorzaken. Dan kunnen we daar direct wat aan doen.” Allemaal erg interessant, dit klinkt als een complete bodyscan!

De programma’s

En als het vooronderzoek gedaan is, dan volgt daar een behandelplan. “Als gewichtsconsulente kan ik advies geven over voeding en supplementen. En daarnaast gaan we aan de slag met de elektrische spierstimulatie om de spiermassa te vergroten.”

Er zijn daarin allemaal verschillende programma’s, zo is er een spierversterkend programma of een programma voor vetverbranding, maar er is ook een ontspanningsprogramma waarmee we yoga simuleren of een massageprogramma. Je kunt zelfs je gezicht behandelen met deze pads, waarmee je een strakkere huid krijgt.”

Gratis proefbehandeling met uitgebreide intake

Dit klinkt toch zeker als iets dat we allemaal eens moeten ondergaan. En dat is mooi, want Nelie biedt een gratis proefbehandeling met uitgebreide intake! Dus ben jij benieuwd hoe het staat met jouw gezondheid, heb je pijnklachten en wil je dat aanpakken of wil je afvallen? Plan dan gerust een gratis proefbehandeling in!

Prachtige locatie

Op de Kade heeft Nelie het erg naar haar zin, dat is ook niet gek in zo’n leuk pand. “Bailine zit al 16 jaar op de Kade en ik inmiddels ook alweer 7 jaar en ik vind het contact met andere ondernemers erg prettig,” vertelt Nelie.

Ze doet dit ook al een tijdje en ze is nog steeds erg blij met de overstap van directiesecretaresse naar dit mooie vak! “Daar heb ik geen seconde spijt van gehad!”

De eerste stap op weg naar jouw thuis zet je bij Gommeren

Als je binnenstapt bij Gommeren sfeer & advies is de ruimte opeens verrassend groot. Net als heel veel panden op de Kade loopt het ook hier nog ver door. Verrassend! “Maar dat is ook wel nodig”, vertelt Avalon Gommeren, eigenaresse van Gommeren sfeer & advies. “We willen graag kunnen laten zien wat we verkopen en adviseren.”

Graag adviseren de interieuradviseurs van Gommeren jou bij het maken van een persoonlijke keuze waar jij echt blij van wordt en bieden zij je de zekerheid van de beste koop. Bij Gommeren op de Kade kun je terecht voor raamdecoratie, gordijnen, vloerkleden, meubels van Mobitec en verf. Kortom alles om sfeer te creëren in je woning. En met daarbij altijd een passend advies.

Het is een stukje historie

Gommeren zit al vanaf 1969 bij ons op de Kade. Sinds 1972 in het pand waar ze nu nog steeds zitten én ook wonen. Avalon haar grootouders hebben het bedrijf opgericht, een écht familiebedrijf. Avalon vertelt: “Maar ik was eerst niet van plan om het bedrijf over te nemen. Ik heb een marketing studie afgerond. Uiteindelijk is het zo gelopen en ik zit nu prima op mijn plek. Ik kan met plezier zeggen dat ik een interieurstyliste ben. Alsnog kan ik mijn creativiteit kwijt als marketeer wat goed van pas komt voor dit bedrijf. Ik breng ieder jaar magazines uit met een paar andere ondernemers met de leukste interieur inspiratie en blogs.”

Doordat het bedrijf al zolang op de Kade zit, zijn ze ook niet meer van plan om weg te gaan. “Het is toch een stukje historie! Ook is de ligging perfect, want wij hoeven niet in de stad te zitten. Alleen mensen met een gerichte vraag komen naar ons.”

Mooie samenwerking met Toplight

Het assortiment bij Gommeren verandert nog wel eens. “Wij verkopen inmiddels geen vloeren meer, maar sinds kort wel lampen van Toplight. Zo bieden we onze klanten een compleet aanbod voor sfeer in je woning.”

Toplight zat al vanaf 1991 op de Markt. “Al jarenlang werken wij geregeld samen met Toplight, die op dezelfde manier haar klanten helpt als wij. Daarom vonden wij het nu tijd om onze krachten samen te bundelen onder één dak. Vanaf januari 2023 is John iedere dinsdag en vrijdag bij ons actief in de winkel. Samen zullen we ons gaan richten op het nog sfeervoller maken van interieurs in Roosendaal en omgeving! Zo kunnen we ons richten op het gene wat we ook daadwerkelijk kunnen én leuk vinden.”

Altijd de beste service

Gommeren is een klein bedrijf met een paar medewerkers. “Dat werkt prettig en hierdoor kennen we ook onze klanten persoonlijk. We gaan net zo lang verder, tot ze écht tevreden zijn. Dit doen we door goed door te vragen aan de mensen wat ze écht zouden willen. Zo ben ik in één dag bezig met het adviseren van klanten, maar houd ik me ook bezig met factureren en soms zelf monteren. Soms ga ik ook weleens kijken bij de klant thuis hoe het product uiteindelijk tot werking is gesteld. Heel gevarieerd!”

Op zoek naar sfeer in jouw woning?

Loop gewoon eens binnen in deze interieurwinkel in Roosendaal en laat je inspireren, of maak een afspraak zodat je alle tijd hebt voor een goed (advies)gesprek.