Timmers Medicare: Betrokken en Dichtbij voor zorgbehoevenden

Timmers MediCare is een bedrijf in medische hulpmiddelen dat werkt voor twee totaal verschillende doelgroepen. Rolf Timmers, de eigenaar, vertelt: “De voorkant is de winkel waar consumenten komen die iets nodig hebben, denk aan hulpmiddelen om het dagelijks leven wat te verlichten. Eigenlijk is er voor ieder kwaaltje wel een bepaald hulpmiddeltje wat je kan helpen in je leven.” De consument helpen ze ook met advies aan huis. “Als iemand niet naar de winkel kan komen, dan komen wij naar ze toe. Wij geven vrijblijvende demonstraties van hulpmiddelen en advies op maat. Dit doen we in samenwerking met een aantal ergotherapeuten hier In de regio.”

Daarnaast richt Timmers MediCare zich ook op professionele klanten. “Wij zijn ook groothandel voor zorginstellingen en andere zorgprofessionals. Denk hierbij aan klanten als Groenhuijsen en Surplus. Daar leveren we heel veel spullen aan. Dat gaat van pillendoosjes tot aan handschoenen, maar ook grotere materialen zoals douchekrukken en bedbeugels.” Het gaat zelfs zover dat de systemen van Timmers MediCare zijn gekoppeld met die van de zorgorganisaties, zodat ze met één klik direct kunnen bijbestellen. En dat terwijl het van de buitenkant gewoon een winkel lijkt! Ook voor onderhoud van materialen komen klanten naar MediCare. “Voor een klant controleren we ieder jaar alle medische apparatuur. Hierbij moet je denken aan het kalibreren van een bloeddrukmeter, saturatiemeter of (oor)thermometer.”

Klein maar flexibel

Met een klein team krijgen ze dus veel voor elkaar! “We zijn met twee en half en dat werkt prima. De chauffeur werkt op afroep, Corina doet alles binnen, klanten helpen en administratieve taken. Ikzelf heb regelmatig contact met klanten. Die hier in de winkel komen, maar ook de inkoopafdeling van zorgorganisaties. Ik geef advies over de producten.“ Rolf vindt zijn werk hartstikke leuk om te doen en geeft aan dat iedere dag weer anders is.

Het team is niet altijd zo klein geweest. “Op een bepaald moment had ik 24 man in dienst. Maar toen heb ik keuzes gemaakt om bepaalde dingen niet meer te gaan doen, waardoor we met een team overbleven van vijf. Nu met ons kleine team zijn we hartstikke flexibel.”

Snelle oplossingen

Timmers MediCare koopt de artikelen over de hele wereld in. “De materialen komen uit Nederland, maar ik koop ook in Amerika in. Omdat ik een kleine speler ben, ben ik heel flexibel. Ik ben niet gebonden aan contracten met fabrikanten. Maar ik ben veel sneller qua leveren én heb verstand van de producten die ik lever.” En zo kan hij ook het juiste advies geven.

En daar heeft hij nog een mooi voorbeeld van. “In de coronatijd belde er een grote klant en die had  20.000 isolatieschorten nodig. Omdat mijn concurrenten erg op China gericht zijn, was er niemand die deze snel kon regelen voor ze, terwijl ze direct nodig waren. Toen ben ik gaan rondbellen en uiteindelijk vond ik een leverancier die met een oplossing kwam. Deze wist een fabriek in Turkije die ze wel kon maken. Het was kwalitatief goed spul, voorzien van de juiste certificaten en prijstechnisch ook nog redelijk. En zo was ik de enige die snel aan de behoefte kon voldoen”, vertelt Rolf.  

Al bijna 40 jaar op de Kade

Net als zoveel bedrijven op de Kade, zit ook Timmers MediCare al heel lang op deze mooie locatie. “Wij zitten hier sinds 1985, maar het bedrijf bestaat vanaf 1937. Over een paar jaar bestaan we gewoon al 90 jaar! Ikzelf ben in 1994 gestart en heb de zaak overgenomen van mijn vader.”

Gijs de Bot, de buurman, heeft een deel van het pand, Kade 55, van me gekocht. Want zoveel ruimte was er niet mee nodig toen het team kleiner werd. “Kade 55 is natuurlijk ook een te gek mooi oud pandje. Mijn oude kostuum hangt daar nog steeds aan de kapstok. Zo blijf ik toch een beetje verbonden aan zijn pand!” En zo zijn alle bedrijven op de Kade toch weer mooi verbonden met elkaar…