La Boetie hair & beauty daar kun je niet omheen!

Je kent ze misschien als Sonja haar- en huidverzorging, maar nog maar nét is de naam van deze salon gewijzigd. Hoe dat precies zit en wat ze allemaal doen, vertelt eigenaresse Bouthaina in dit interview!

Iedereen is welkom

Als je binnenstapt zie je een kapsalon waar je je direct heel welkom voelt. Heel vriendelijk word je ontvangen. Bouthaina vertelt: “Iedereen is hier welkom, van kinderen tot 80 plussers. Met stijl of kroes haar, het maakt voor ons niets uit. De koffie staat altijd klaar.” Maar dit is zoveel meer dan een kapsalon! Het is ook een schoonheidssalon en je kunt er terecht voor haarwerken en permanente make-up.

De nieuwe naam: La Boetie

In 1998 is Bouthaina gestart bij Sonja en in 2013 heeft ze de zaak overgenomen hier op de Kade. “Sonja geloofde altijd in mij. Ik ging toen ik nog in opleiding was, met haar naar een kapperswedstrijd in de Jaarbeurs en daar werd ik tweede! Maar ik zag dat niet als een wedstrijd, ik deed gewoon wat ik leuk vond en ging weer naar huis. Ik heb heel die prijsuitreiking daar gemist, omdat ik niet verwachtte te winnen”, vertelt ze trots.

“Ik zat aan de overkant en in 2018 ben ik hier naartoe gekomen. En nu heb ik dan toch besloten om de naam te veranderen in mijn naam. Het is La Boetie geworden. Boetie is mijn koosnaam, mijn vriendinnen en inmiddels ook klanten noemen mij zo. Maar ik doe het niet alleen, we zijn met een team van vijf. Binnenkort wordt dit allemaal gecommuniceerd.” En dat vindt ze best spannend, dus volg haar vooral op Facebook!

Schoonheidssalon

In de schoonheidssalon kun je terecht voor gezichtsbehandelingen, een fruitzuur behandeling, waxen en permanente make-up. Bijzonder is de Mesotherapie die zij doen. “Mesotherapie is een huid verjongende therapie waarbij we je lichaamseigen stoffen inspuiten. Je raakt collageen kwijt, deze behandeling zorgt ervoor dat dit weer wordt aangemaakt. De fijne rimpels die verdwijnen.” Meso staat echt voor huidverbetering. “Dat was ook echt waar Sonja in geloofde. Die wilde geen botox, want dat heeft niets te maken met huidverbetering.”

Dé kleurspecialist

Haar passie ligt in het kappersvak, dat merk je direct als ze daarover praat. “Al van kleins af aan ben ik bezig met creëren. Het kleuren is echt iets waar wij in voorop lopen. Ik wil altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technieken. Faceframing bijvoorbeeld, waarbij je alleen de voorkant, zijkant en onderkant lichter maakt. En nu is een hype de airtouch, waarmee je geen uitgroei krijgt, je ziet de aanzet daarmee helemaal niet meer. Maar ook toupeer technieken, zigzag technieken, daarin verdiep ik me. Maar als je vraag waar onze passie ligt? Dan is La Boetie echt een kleurenspecialist.”

Haarwerken

Naast het knippen en kleuren, kun je ook voor haarwerken bij La Boetie terecht. “Het is niet altijd blijdschap, maar ik help mensen graag in een moeilijke tijd. Ik doe dat met liefde.” Je kunt bij haar terecht voor haarwerken in echt of synthetisch haar. “Ik doe confectie, dat zijn standaard maten, maar die kunnen we dan wat aanpassen, zodat het toch een beetje op maat is. En ook als het haar weer terugkomt, begeleid ik de klanten. Je beseft je misschien niet dat dat ook een spannende tijd is. Wanneer gaat het haarwerk af, is het haar al vol genoeg? Hierin begeleid ik ook.”

Een echte Kadevrouw

Bouthaina is echt bezig met waar haar passie ligt. En op deze locatie zit zij prima in haar vel. “Ik ben echt een Kadevrouw, ik hoor bij de Kade, dus ga hier niet weg. Vaste klanten komen lekker op de fiets.”

Stap er gerust eens binnen, maar pas op, dan ben je verkocht. Onthoud die naam goed, want binnenkort kan niemand meer om La Boetie heen!