Categorie archief: Ondernemers

Rijsdijk tweewielers: Van driewieler tot driewieler

Rijsdijk tweewielers is een bruisende winkel waar altijd bedrijvigheid heerst. Klanten die de winkel binnenlopen, kunnen rekenen op uitstekende service en persoonlijke hulp. Peter, de bevlogen eigenaar van de winkel, deelt graag zijn passie voor het vak en vertelt vol enthousiasme over zijn bedrijf en de fietsenbranche. We spraken met hem om meer te weten te komen over Rijsdijk tweewielers en wat hen zo uniek maakt.

Een totaalaanbod voor iedereen

Bij Rijsdijk tweewielers vind je een breed scala aan fietsen, van kinderfietsen tot driewielers voor ouderen. “Onze kracht ligt in het feit dat we een totaalaanbieder zijn”, legt Peter uit. “Hoewel we meer elektrische fietsen dan normale fietsen hebben, bedienen we de gehele markt, inclusief racefietsen, mountainbikes en kinderfietsen. Bovendien bieden we ook elektrische scooters aan, hoewel we geen reguliere scooters verkopen.”

Persoonlijk advies en kwaliteit

Rijsdijk tweewielers onderscheidt zich door het bieden van persoonlijk advies aan klanten. “We krijgen hier allerlei soorten vragen”, merkt Peter op. “Sommige mensen komen gericht voor een bepaald merk, terwijl anderen nog aan het oriënteren zijn. In dat geval sturen we hen naar de fiets die het beste bij hen past. We hebben alleen A-merken en we zorgen ervoor dat we binnen elk budget een geschikte fiets hebben, inclusief tweedehands opties.”

Uitbreiding naar een tweede filiaal

Naast de winkel op de Kade is Rijsdijk tweewielers ook gevestigd op het Dijkcentrum, waar een filiaal is dat zich voornamelijk richt op kinderfietsen, tweedehands fietsen en onderhoud. “Daar hebben we ook een actieve werkplaats. Ik ben al 16 jaar actief op de Kade en het Dijkcentrum hebben we nu al 6 jaar geleden geopend. We verkochten al veel fietsen in de Dijken, dus het openen van een servicepunt daar was een logische keuze.”

Ruime voorraad en uitstekende reputatie

Rijsdijk tweewielers heeft een indrukwekkende voorraad. Dit stelt hen in staat om een korte levertijd te garanderen. Daarnaast bieden ze bij nieuwe fietsen ook onderhoudscontracten aan. “We hebben hier in Roosendaal een uitstekende reputatie”, zegt Peter trots. “Het overgrote deel van onze klanten komt via mond-tot-mondreclame naar ons toe, zo’n 95%. We adverteren nauwelijks en zijn niet erg actief online. Als we daarop zouden inzetten, zouden we nog meer werk hebben en we hebben het al behoorlijk druk. Het vinden van personeel in deze branche is een uitdaging, net als voor velen.”

Trends

Rijsdijk tweewielers houdt zich ook bezig met de laatste trends en ontwikkelingen in de fietsenbranche. Peter merkt op dat gekleurde fietskratten steeds populairder worden in plaats van manden, en dat ze inspelen op nieuwe kleurentrends. “We gaan regelmatig naar beurzen om inspiratie op te doen”, zegt hij. “We proberen met de tijd mee te gaan. Ook zien we dat steeds meer oudere mensen en kinderen een helm dragen tijdens het fietsen, iets wat in België al heel normaal is en in Duitsland zelfs verplicht is.”

Prettige locatie op de Kade

Als betrokken ondernemer op de Kade in Roosendaal, sponsort Peter o.a. de kleine wielerrondes. “Het gaat me niet zozeer om reclame maken, maar ik ben graag betrokken en wil deze evenementen graag ondersteunen.”

De locatie van de winkel op de Kade heeft veel voordelen. “Het is ideaal gelegen aan de ring van het winkelcentrum”, legt Peter uit. “We zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto en vrachtwagens voor laden en lossen. Hier hebben we veel ruimte tegen een betaalbare prijs, net als veel andere panden op de Kade. Het is verrassend ruim van binnen, iets wat je op het eerste gezicht misschien niet zou verwachten.”

Rijsdijk tweewielers is een bloeiende fietsenwinkel die zich richt op het bieden van uitstekende service, een breed scala aan fietsen en persoonlijk advies. Met een grote voorraad, een goede reputatie en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap blijft Rijsdijk tweewielers een prominente naam in Roosendaal. Bezoek de winkel op de Kade en ontdek het diverse aanbod dat ze te bieden hebben, van driewielers tot racefietsen en nog veel meer.

Cafetaria Hartjestad

Cafetaria Hartjestad bekend door de voorliefde voor de Berenklauw met satésaus

Felix Huang is samen met zijn vrouw, Sisi Huang, al meer dan 13 jaar de trotse eigenaar van cafetaria Hartjestad in Roosendaal. Voordat hij zijn huidige zaak begon, had hij ook al een cafetaria in Bergen op zoom voor vier jaar en vier maanden.

Het begin

Het huidige cafetaria Hartjestad bevindt zich op de locatie waar eerder een ander cafetaria was gevestigd. Een brand verwoestte het pand vooral aan de bovenkant. Onderin, waar nu het cafetaria zit, was alleen last van waterschade. Het positieve voor de familie was dat de vorige eigenaar het pand niet meer terug wilde na de brand. De familie zag echter potentieel in de locatie en ging erachteraan. Uiteindelijk hebben ze kunnen regelen dat ze maandelijks huur betalen aan de eigenaar en zo begon een nieuw avontuur met het nieuwe cafetaria. Het nieuwe avontuur bracht de familie ook meer bij elkaar, zo helpen de kinderen bij waar nodig is. Felix luidt ook als volgt: “Meestal werken we met ons 2en, maar als het heel druk is springen de kinderen bij en komen ze een handje helpen.”

Goede locatie

De locatie van het cafetaria blijkt een slimme keuze te zijn. Het bevindt zich op een drukke kade waar veel mensen van buitenaf naar toe komen en waar veel bedrijven zijn gevestigd. Het cafetaria trekt niet alleen vaste klanten, maar ook veel passanten die zomaar binnenkomen. Het feit dat het cafetaria in de buurt is van andere bedrijven, heeft een positieve invloed op de onderlinge relaties. De bedrijven op de Kade gaan goed met elkaar en komen regelmatig samen met activiteiten.

Eenvoudig houden

Het cafetaria van Felix staat bekend om zijn eenvoudige en smaakvolle menu. Felix zegt zo: “Mensen bestellen altijd heel veel hetzelfde, dus dan is het simpel houden makkelijk.” Ze houden het mede simpel om het bestellen gemakkelijk te maken. Dat is vooral handig voor de drukke avonduren waarin veel mensen snel iets willen bestellen. Het cafetaria en Felix zelf is vooral bekend door een bepaald ding waar hij persoonlijk van houdt, namelijk: “Mijn eigen voorliefde voor de berenklauw met satésaus, daardoor ben ik heel erg bekend geworden hier. Dat komt ook omdat ik het altijd een “uitstekende keus” noem. Ik zeg altijd tegen klanten dat ze nooit aan mij moeten vragen wat ze moeten nemen, dan antwoord ik altijd met: “Een berenklauw met satésaus.” Doordat Hartjestad bekend is geworden door zijn simpele keuzes, etc. hebben ze als cafetaria inmiddels veel vrienden gemaakt die tevens ook klanten zijn. Ze zijn altijd open en verwelkomend naar hen klanten, waardoor het cafetaria een warme en vriendelijke sfeer heeft.

Felix benoemt ook nog het volgende: “Het is wel echt hard werken, want het is ook moeilijk om aan goed personeel te komen.” Desondanks blijft hij optimistisch over de toekomst en ziet hij geen reden om zijn eenvoudige aanpak te veranderen. Felix en zijn vrouw hebben door de jaren heen en mede door het doorzettingsvermogen een succesvol cafetaria opgebouwd in de toekomst. Het cafetaria is niet alleen een populaire plek om snel iets te eten, maar ook om te genieten van het gezelschap met vrienden!

Grip op de zaak, blik op de toekomst met ZFG Finance

ZFG finance is een administratie- en financieel adviesbureau uit Roosendaal, met een bak aan ervaring en een loyaal klantenbestand. Richard van der Zijden is mede-eigenaar en is ook als penningmeester van onze ondernemersvereniging nauw betrokken bij de Kade. Ze zitten nu dan wel niet meer op de Kade, maar Richard draagt de Kade nog steeds een warm hart toe. Hij vertelt over zijn bedrijf en klanten in dit interview.

Samenwerken als partner

ZFG finance houdt zich bezig met het afhandelen van jaarrekeningen en fiscale aangiftes, maar alles rondom het overlijden, de successie rechten kunnen ze ook regelen. Of wat dacht je van bedrijfsovernames? Daar komt ook veel bij kijken. Ze helpen met alle financiële vragen van ondernemers.

Richard vertelt over hun manier van werken: “Wij zorgen ervoor dat onze klanten onbezorgd kunnen ondernemen. We onderscheiden ons door op de ondernemer z’n stoel te gaan zitten en zo wat voor hem te kunnen betekenen.” En dat vindt hij ook het leukst om te doen. Ze kijken graag naar de toekomst, om die ondernemer vooruit te helpen.

Digitaal of de schoenendoos?

Ze werken samen met de klant zoals de klant dat graag wil. “We werken met de software van Exact, dit is een heel breed gedragen programma, dus veel klanten werken daar al mee. Maar willen ze het liever anders? Dat kan ook. Het liefst werken we zo digitaal mogelijk, maar als een klant liever alles nog op papier doet, doen we dat ook. Er zijn ook nog klanten die met een schoenendoos komen omdat die dat zelf graag willen. Wij werken graag met de klant zoals hij graag wil werken. Het draait om de samenwerking.”

Liefst persoonlijk contact

Elk bedrijf heeft te maken met administratie, dus ze kunnen voor elk bedrijf werken. Dat doen ze dan ook. Maar ze richten zich wel op regionale klanten, omdat ze graag persoonlijk contact houden. Richard vertelt: “Er zijn klanten waar we dagelijks of wekelijks over de vloer komen. We proberen 2 of 3 keer per jaar minimaal samen te zitten. Hierin nemen we zelf initiatief, want soms signaleren we zelf zaken. En dat zijn ondernemers niet altijd gewend, maar wij stellen ook vragen. Dat past bij ons: we willen graag samenwerken, dus wachten niet af.”

En dat vinden hun klanten wel prettig, ze zijn dan ook erg loyaal. “Klanten zijn vaak voor langere tijd klant bij ons, dat heeft ook met de vertrouwensband te maken.”

Met de voeten in de klei

Inmiddels zijn ze met een team van zes. “Petra en ik zijn eigenaar en adviesgesprekken met klanten voeren we veelal zelf. We staan graag met de voeten in de klei en komen graag bij de klant. Wij staan voor het bedrijf en denken met ze mee. En dat advies gaat vaak verder dan alleen het financiële. We kijken ook of er andere zaken zijn die efficiënter kunnen. Een ondernemer heeft vaak creatieve ideeën, maar soms trekken wij dan aan de rem, of wijzen ze op de risico’s. Dat is niet altijd even leuk, maar dat hoort er wel bij.”

Zichtbare locatie in het centrum

Deze maand verhuist het bedrijf naar de Burgemeester Prinsensingel. Nog steeds fijn in het centrum van Roosendaal en op een zichtbare plek. “Ook onze kantoorhond, Saartje, is wel blij met het nieuwe pand, die kan heerlijk voor het raam gaan liggen en veel meer zien.” Op deze nieuwe stek hoopt Richard de komende jaren nog fijn zichzelf te blijven!

La Boetie hair & beauty daar kun je niet omheen!

Je kent ze misschien als Sonja haar- en huidverzorging, maar nog maar nét is de naam van deze salon gewijzigd. Hoe dat precies zit en wat ze allemaal doen, vertelt eigenaresse Bouthaina in dit interview!

Iedereen is welkom

Als je binnenstapt zie je een kapsalon waar je je direct heel welkom voelt. Heel vriendelijk word je ontvangen. Bouthaina vertelt: “Iedereen is hier welkom, van kinderen tot 80 plussers. Met stijl of kroes haar, het maakt voor ons niets uit. De koffie staat altijd klaar.” Maar dit is zoveel meer dan een kapsalon! Het is ook een schoonheidssalon en je kunt er terecht voor haarwerken en permanente make-up.

De nieuwe naam: La Boetie

In 1998 is Bouthaina gestart bij Sonja en in 2013 heeft ze de zaak overgenomen hier op de Kade. “Sonja geloofde altijd in mij. Ik ging toen ik nog in opleiding was, met haar naar een kapperswedstrijd in de Jaarbeurs en daar werd ik tweede! Maar ik zag dat niet als een wedstrijd, ik deed gewoon wat ik leuk vond en ging weer naar huis. Ik heb heel die prijsuitreiking daar gemist, omdat ik niet verwachtte te winnen”, vertelt ze trots.

“Ik zat aan de overkant en in 2018 ben ik hier naartoe gekomen. En nu heb ik dan toch besloten om de naam te veranderen in mijn naam. Het is La Boetie geworden. Boetie is mijn koosnaam, mijn vriendinnen en inmiddels ook klanten noemen mij zo. Maar ik doe het niet alleen, we zijn met een team van vijf. Binnenkort wordt dit allemaal gecommuniceerd.” En dat vindt ze best spannend, dus volg haar vooral op Facebook!

Schoonheidssalon

In de schoonheidssalon kun je terecht voor gezichtsbehandelingen, een fruitzuur behandeling, waxen en permanente make-up. Bijzonder is de Mesotherapie die zij doen. “Mesotherapie is een huid verjongende therapie waarbij we je lichaamseigen stoffen inspuiten. Je raakt collageen kwijt, deze behandeling zorgt ervoor dat dit weer wordt aangemaakt. De fijne rimpels die verdwijnen.” Meso staat echt voor huidverbetering. “Dat was ook echt waar Sonja in geloofde. Die wilde geen botox, want dat heeft niets te maken met huidverbetering.”

Dé kleurspecialist

Haar passie ligt in het kappersvak, dat merk je direct als ze daarover praat. “Al van kleins af aan ben ik bezig met creëren. Het kleuren is echt iets waar wij in voorop lopen. Ik wil altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technieken. Faceframing bijvoorbeeld, waarbij je alleen de voorkant, zijkant en onderkant lichter maakt. En nu is een hype de airtouch, waarmee je geen uitgroei krijgt, je ziet de aanzet daarmee helemaal niet meer. Maar ook toupeer technieken, zigzag technieken, daarin verdiep ik me. Maar als je vraag waar onze passie ligt? Dan is La Boetie echt een kleurenspecialist.”

Haarwerken

Naast het knippen en kleuren, kun je ook voor haarwerken bij La Boetie terecht. “Het is niet altijd blijdschap, maar ik help mensen graag in een moeilijke tijd. Ik doe dat met liefde.” Je kunt bij haar terecht voor haarwerken in echt of synthetisch haar. “Ik doe confectie, dat zijn standaard maten, maar die kunnen we dan wat aanpassen, zodat het toch een beetje op maat is. En ook als het haar weer terugkomt, begeleid ik de klanten. Je beseft je misschien niet dat dat ook een spannende tijd is. Wanneer gaat het haarwerk af, is het haar al vol genoeg? Hierin begeleid ik ook.”

Een echte Kadevrouw

Bouthaina is echt bezig met waar haar passie ligt. En op deze locatie zit zij prima in haar vel. “Ik ben echt een Kadevrouw, ik hoor bij de Kade, dus ga hier niet weg. Vaste klanten komen lekker op de fiets.”

Stap er gerust eens binnen, maar pas op, dan ben je verkocht. Onthoud die naam goed, want binnenkort kan niemand meer om La Boetie heen!