Cafetaria Hartjestad

Cafetaria Hartjestad bekend door de voorliefde voor de Berenklauw met satésaus

Felix Huang is samen met zijn vrouw, Sisi Huang, al meer dan 13 jaar de trotse eigenaar van cafetaria Hartjestad in Roosendaal. Voordat hij zijn huidige zaak begon, had hij ook al een cafetaria in Bergen op zoom voor vier jaar en vier maanden.

Het begin

Het huidige cafetaria Hartjestad bevindt zich op de locatie waar eerder een ander cafetaria was gevestigd. Een brand verwoestte het pand vooral aan de bovenkant. Onderin, waar nu het cafetaria zit, was alleen last van waterschade. Het positieve voor de familie was dat de vorige eigenaar het pand niet meer terug wilde na de brand. De familie zag echter potentieel in de locatie en ging erachteraan. Uiteindelijk hebben ze kunnen regelen dat ze maandelijks huur betalen aan de eigenaar en zo begon een nieuw avontuur met het nieuwe cafetaria. Het nieuwe avontuur bracht de familie ook meer bij elkaar, zo helpen de kinderen bij waar nodig is. Felix luidt ook als volgt: “Meestal werken we met ons 2en, maar als het heel druk is springen de kinderen bij en komen ze een handje helpen.”

Goede locatie

De locatie van het cafetaria blijkt een slimme keuze te zijn. Het bevindt zich op een drukke kade waar veel mensen van buitenaf naar toe komen en waar veel bedrijven zijn gevestigd. Het cafetaria trekt niet alleen vaste klanten, maar ook veel passanten die zomaar binnenkomen. Het feit dat het cafetaria in de buurt is van andere bedrijven, heeft een positieve invloed op de onderlinge relaties. De bedrijven op de Kade gaan goed met elkaar en komen regelmatig samen met activiteiten.

Eenvoudig houden

Het cafetaria van Felix staat bekend om zijn eenvoudige en smaakvolle menu. Felix zegt zo: “Mensen bestellen altijd heel veel hetzelfde, dus dan is het simpel houden makkelijk.” Ze houden het mede simpel om het bestellen gemakkelijk te maken. Dat is vooral handig voor de drukke avonduren waarin veel mensen snel iets willen bestellen. Het cafetaria en Felix zelf is vooral bekend door een bepaald ding waar hij persoonlijk van houdt, namelijk: “Mijn eigen voorliefde voor de berenklauw met satésaus, daardoor ben ik heel erg bekend geworden hier. Dat komt ook omdat ik het altijd een “uitstekende keus” noem. Ik zeg altijd tegen klanten dat ze nooit aan mij moeten vragen wat ze moeten nemen, dan antwoord ik altijd met: “Een berenklauw met satésaus.” Doordat Hartjestad bekend is geworden door zijn simpele keuzes, etc. hebben ze als cafetaria inmiddels veel vrienden gemaakt die tevens ook klanten zijn. Ze zijn altijd open en verwelkomend naar hen klanten, waardoor het cafetaria een warme en vriendelijke sfeer heeft.

Felix benoemt ook nog het volgende: “Het is wel echt hard werken, want het is ook moeilijk om aan goed personeel te komen.” Desondanks blijft hij optimistisch over de toekomst en ziet hij geen reden om zijn eenvoudige aanpak te veranderen. Felix en zijn vrouw hebben door de jaren heen en mede door het doorzettingsvermogen een succesvol cafetaria opgebouwd in de toekomst. Het cafetaria is niet alleen een populaire plek om snel iets te eten, maar ook om te genieten van het gezelschap met vrienden!