Bailine geeft de juiste stimulans voor een vitaal figuur

Weer zo’n super mooi pandje op de kade waar we een interview af mogen nemen. Dit keer spreken we Nelie Mol, eigenaresse van Bailine Roosendaal. Nelie gebruikt een behandelmethode middels elektrische spierstimulatie om weer in shape te komen. Maar het is zoveel meer dan dat. Wat zij allemaal ook voor jou kan betekenen vertelt zij in dit interview!

Niet alleen mensen met overgewicht

Op het eerste gezicht zie je als je binnenkomt kabines waar klanten behandeld worden. Je zou denken dat daar alleen mensen met overgewicht komen om met pads op je lichaam een traditionele work-out te simuleren. “Natuurlijk komen er veel mensen met overgewicht binnen, maar ook mensen met specifieke klachten,” vertelt Nelie.

Er komen dus niet alleen mensen die geen zin hebben in een sportschool. Juist niet. “Er zijn ook mensen die niet kunnen sporten. Die hier komen met pijnklachten. Ik heb bijvoorbeeld een klant met MS, die kan niet naar de sportschool, dat is veel te intensief. Op deze manier krijgt ze toch een training om haar spieren te verstevigen. Of een klant met Parkinson die nu door deze behandeling veel stabieler kan staan en lopen. En dat vind ik ’t mooist om te doen, mensen helpen.”

Klanten komen in het begin twee keer in week. Zo’n behandeling van 30 minuten staat gelijk aan 3 uur intensief sporten in de sportschool, dat is dus best interessant voor mensen met weinig tijd. “Het programma wordt afgestemd op je doel. Op den duur kom je hier één keer in de week.”

Het begint allemaal met onderzoek

Maar het begint allemaal met een onderzoeksfase. Daarna ga je naar de behandelfase en dan naar de onderhoudsfase. “De intake pak ik heel uitgebreid aan. Daarin meet ik met een speciaal apparaat, de eBIODY op je hiel wat je vetpercentage is, je spiermassa, je stresslevel etc. En we meten je helemaal op met een meetlint.” Een mooie basis voor het advies dat gaat volgen.  

Je kunt in het vooronderzoek ook nog een stapje verder gaan. Nelie is ook orthomoleculair adviseur en zo verkoopt ze ook orthomoleculaire supplementen. Met een bloedtest zie je precies wat je in je voeding mist en hoe het met je hormonen staat. “Vaak zie ik een tekort aan Vitamine D en B12, wat vermoeidheidsklachten kan veroorzaken. Dan kunnen we daar direct wat aan doen.” Allemaal erg interessant, dit klinkt als een complete bodyscan!

De programma’s

En als het vooronderzoek gedaan is, dan volgt daar een behandelplan. “Als gewichtsconsulente kan ik advies geven over voeding en supplementen. En daarnaast gaan we aan de slag met de elektrische spierstimulatie om de spiermassa te vergroten.”

Er zijn daarin allemaal verschillende programma’s, zo is er een spierversterkend programma of een programma voor vetverbranding, maar er is ook een ontspanningsprogramma waarmee we yoga simuleren of een massageprogramma. Je kunt zelfs je gezicht behandelen met deze pads, waarmee je een strakkere huid krijgt.”

Gratis proefbehandeling met uitgebreide intake

Dit klinkt toch zeker als iets dat we allemaal eens moeten ondergaan. En dat is mooi, want Nelie biedt een gratis proefbehandeling met uitgebreide intake! Dus ben jij benieuwd hoe het staat met jouw gezondheid, heb je pijnklachten en wil je dat aanpakken of wil je afvallen? Plan dan gerust een gratis proefbehandeling in!

Prachtige locatie

Op de Kade heeft Nelie het erg naar haar zin, dat is ook niet gek in zo’n leuk pand. “Bailine zit al 16 jaar op de Kade en ik inmiddels ook alweer 7 jaar en ik vind het contact met andere ondernemers erg prettig,” vertelt Nelie.

Ze doet dit ook al een tijdje en ze is nog steeds erg blij met de overstap van directiesecretaresse naar dit mooie vak! “Daar heb ik geen seconde spijt van gehad!”