De bakker op de Kade: de kaailekkerste!

Als je binnenstapt bij De bakker op de Kade, beter bekend als Bakkerij Nagelkerke, ruik je al het lekkers direct. En mag je verder kijken in de bakkerij zie je iedereen druk in de weer. Alles wat je ziet, wordt vers gemaakt! Niels Machielse en Rene Dielemans, eigenaren van de bakkerij die al 23 jaar aanwezig is op de Kade, delen hun verhaal met ons!

Een vertrouwde naam op de Kade

Hoewel de oorspronkelijke eigenaar, Pieter Nagelkerke, al geruime tijd geleden afscheid heeft genomen van de zaak, blijft de naam voortleven. Want wie kent Bakkerij Nagelkerke nou niet? Niels legt uit: “We hebben de naam wel behouden, omdat mensen altijd gewend waren aan die naam. Het zou verwarrend zijn als we ineens van naam zouden veranderen, het is namelijk ook een manier om het vertrouwen van onze klanten te behouden.” De Kade is voor deze bakkerij de perfecte plek. “Klanten kunnen dichtbij parkeren en ze komen dan ook van ver om te genieten van onze producten.”

Een diepgewortelde passie voor het vak

Zowel Niels als René hebben hun hele leven in bakkerszaken doorgebracht. Niels begon op jonge leeftijd, direct na zijn schooltijd in het vak. “Je kon bij ons op school kiezen uit verschillende dingen als in de bouw of voeding. De voeding trok mij meer, ook omdat ze bij ons thuis slager zijn geweest.”, zo vertelt Niels. De keuze was dus bewust en zo werkt hij al sinds zijn vijftiende in de bakkerij. René, daarentegen, had al vanaf zijn elfde een passie voor het bakkersvak. Na zijn schoolopleiding is hij op vijftien jarige leeftijd begonnen als banketbakker in de bakkerij bij Pieter Nagelkerke in Prinsenbeek, en evolueerde geleidelijk naar het werken in de winkel.

Alles is dagelijks vers

Wat maakt deze bakkerij uniek? Niels legt uit dat hun focus ligt op dagelijkse verse producten. Alles, van worstenbroodjes tot eierkoeken en brood, wordt zelfgemaakt. “We starten heel vroeg, om het brood 4 uur onderweg te laten zijn. Dat doen wij puur voor de smaak.”  

Ook voor de grotere bestellingen

Naast hun dagelijkse assortiment biedt de bakkerij ook bestellingen op maat aan. Klanten kunnen telefonisch bestellen en de producten op een afgesproken tijdstip ophalen. Ze bakken verspreid over de dag, zodat klanten altijd verse producten kunnen kopen. 

Met Rene’s naderende afscheid, die al vanaf 1988 een bekend gezicht is in de bakkerij op de Kade, zal Niels samen met zijn dochter Lotte de bakkerij voortzetten. Zo kan de klant gelukkig op de Kade nog lang genieten van de verse producten van de bakkerij.

De Kaailekkerste.