The Loods: Graffiti met liefde en passie

Niet aan de Kade, maar toch lid van de ondernemersvereniging: the Loods. Remco is beheerder van the Loods en vertelt over passie en liefde. Als je binnenstapt, kom je in een heel andere wereld: in de wereld van de graffiti. Er is meer dan 3000 m2 wand, waarvan geen centimeter onbespoten is. Het ligt in dé urban hotspot van Roosendaal, waar je ook Tiny Houses treft en de containerbar Spot.

Een hart en ziel in the Loods

“We werken hier alleen maar met vrijwilligers. Deze tent heeft een hart en ziel, dat moet je snappen. Wij geven gasten die illegaal spuiten een plek waar ze legaal kunnen spuiten. Na 9 jaar is het illegaal graffiti spuiten in Roosendaal met 80% afgenomen,” vertelt Remco trots.

“Ik maak zelf graag portretten en zo heeft iedereen zijn eigen stijl,” vervolgt hij met enthousiasme. “We hebben allemaal hiernaast nog een baan en doen dit vanuit een passie.” En dat voel je direct als je er binnenstapt.

Een creatieve hub

The Loods is niet zomaar een Hall of Fame waar je graffiti kunt bekijken én spuiten. Ze organiseren evenementen die mensen naar deze Urban hotspot trekken. “We organiseren regelmatig evenementen rondom graffiti zoals de Graffiti Jam. Je kunt hier zelfs een kinderfeestje vieren, dan gaan de kids lekker aan de slag met graffiti,” zegt Remco. “Iedereen is hier welkom. In de zomer als we buiten zitten, komen er wel eens oudere mensen voorbij fietsen, dan zijn ze eerst even terughoudend. Graffiti is toch iets dat mensen verafschuwen, maar als ik ze een rondleiding geef, zijn ze altijd enthousiast. You hate it or you love it.”

10 jaar jubileum

Volgend jaar viert the Loods haar 10-jarig jubileum, een mijlpaal die groots gevierd zal worden met de komst van een bijzondere artiest. “Hiphop en graffiti zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.” Nou, als ik de verhalen hier zo hoor, denk ik dat je dat niet mag missen!

Benieuwd naar de veelzijdige wereld van graffiti? Loop dan gewoon eens binnen bij theLoods. Het biertje staat voor je koud.