Fit-Biz: Your FIT-ness is our BIZ-ness

Jan van Hest, een gedreven ondernemer met een passie voor sport, deelt vol enthousiasme zijn verhaal over Fit-Biz, een prachtig bedrijf dat zich richt op het verbeteren van het welzijn van mensen. In dit interview ontdekken we zijn achtergrond, zijn visie en de unieke aanpak van Fit-Biz.

Sport zit in het bloed

Jan van Hest heeft een indrukwekkende sportachtergrond. Hij legt uit: “Eerder was ik compagnon bij een sportschool in Roosendaal, maar dat liep uit elkaar door een verschil in visie. Ik heb zo’n 3 jaar in die branche gewerkt. Daarvoor heb ik 19 jaar bij het Korps Mariniers gezeten, waarvan de laatste 6 jaar als lid van de Special Forces. Nooit had ik gedacht daar ooit weg te gaan, maar vanwege omstandigheden thuis wilde ik meer tijd doorbrengen met ons gezin. Ik was ongeveer 8 maanden per jaar weg, en dat voelde gewoon niet goed.”

Persoonlijke aandacht in CrossTraining

Bij Fit-Biz staat persoonlijke aandacht centraal. Jan legt uit: “Bij Fit-Biz zijn we geen gewone sportschool. Alles gebeurt op inschrijving via de app van SportBit manager. Als je komt, weet je dat er plek voor je is. Zelfs tijdens vrije trainingssessies. Onze groepen zijn klein, maximaal 12 mensen. Wat we doen is best uitdagend, maar zo ingesteld dat iemand die dit al 10 jaar doet ook naast een beginner kan staan, ieder op een eigen niveau.”

Fit-Biz biedt een unieke CrossTraining ervaring waarin verschillende elementen worden samengevoegd. Jan vervolgt: “We noemen dit een CrossTraining, een samenvoeging van meerdere elementen. CrossFit, MetCon en Strongman, bijvoorbeeld met zandzakken lopen, of een slee duwen en trekken, dat heb ik samengevoegd. Het stukje persoonlijke aandacht dat is onderscheidend. Ik ken iedereen echt persoonlijk, het is meer een community hier. Mensen kennen elkaar ook, het is echt laagdrempelig. Hier is geen haantjesgedrag.”

Programmering op maat

Jan benadrukt dat Fit-Biz toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden en niveaus: “We hebben ook vrouwen van in de 60 en die staan naast iemand van in de 20. Het sporten is heel individueel, ieder doet z’n eigen ding. Mobiliteit doen we altijd voor en na de training, dit wordt vaak vergeten. We sluiten altijd af met een finisher, even gas geven op het eind en natuurlijk de cooling down.”

De programmering van de trainingen is een belangrijk aspect voor Jan: “Ik maak de programmering helemaal zelf. Die samenstelling is heel belangrijk en deze training is ongeacht niveau altijd te schalen in de uitvoering en de gewichten, dus daarmee is deze voor iedereen te doen.”

‘You can’t out-train a bad diet’

Jan onderstreept het belang van voeding en lifestyle: “Wij zijn geen standaard sportschool, bewegen is belangrijk, maar ‘You can’t out-train a bad diet’. Een paaseitje staat gelijk aan 44 burpees, daar wijs ik mensen wel op. Maar je moet ook kunnen genieten, ik ben zelf ook een Bourgondiër, maar het besef is wel belangrijk. Mijn vrouw is voeding- en lifestyle coach, dus zij begeleidt onze klanten aan die kant.”

Bijzondere locatie op De Kade

Fit-Biz is gevestigd op een bijzondere locatie, in het voormalig EKP gebouw. Jan licht toe: “Ik hoorde van dit project en dacht, daar moet ik naar toe. De locatie spreekt me heel erg aan. Het is toch een stoere rauwe ruimte én lekker koel. Dit is de uitstraling die past. Dichtbij het centrum, goed te bereiken. Dichtbij de Stadsoevers en je kunt makkelijk parkeren. Het was een lastige zoektocht, maar ben blij dat ik deze locatie heb gevonden. Fantastisch, echt hartje Roosendaal.”

Investeer in jezelf

Jan vat de filosofie van Fit-Biz samen: “Het is een investering in jezelf als je kunt. Fit-Biz is er voor iedereen die sterker wil worden, zich beter wil voelen, minder pijn wil hebben of kilo’s wil verliezen. Onze focus ligt op het verbeteren van het welzijn van onze klanten, zowel fysiek als mentaal.”

Fit-Biz, waar fitness en persoonlijke aandacht samenkomen, staat klaar om mensen te begeleiden op hun weg naar een gezonder en gelukkiger leven. Wil je meer weten over Fit-Biz en de diensten die zij bieden? Bezoek de website en neem contact op voor meer informatie.