Het Trefpunt van de stamgasten

Op de dag van dit interview was het precies 28 jaar geleden dat Petra Vergouwen Café ’t Trefpunt overnam van de vorige eigenaar. In die tijd kwam Rien Timmermans er al biljarten en hij is inmiddels ook al weer 25 jaar samen met Petra hét gezicht van dit café. Ze vertellen allebei enthousiast over deze zaak, die eigenlijk ook hun huis is. Dat voel je meteen al als de drie honden enthousiast op je afkomen. Het lijkt wel een huiskamer waar je binnenstapt. Mét een bar en biljart dan wel…

“Vroeger was ’t Trefpunt heel bekend in Roosendaal. Het was het beste café van Roosendaal mogen we wel zeggen. De KPJ zat hier, de harmonie en tijdens uitvaarten kwamen ze hier de borrel pakken,” vertelt Rien. “Ook kwamen de voetbalsupporters van RBC altijd een biertje doen voor en na de wedstrijd.”

Minder tijd voor de borrel

Maar de tijden zijn veranderd. Volgens Petra leefden mensen vroeger veel meer in ’t café. “Vroeger ging je na ’t werk even naar het café toe voor een biertje. Tegenwoordig is dat niet meer zo. De eerste dag van de bouwvak vakantie zat het hier standaard bomvol, dat is nu niet meer.” Rien vult aan: “Waar er vroeger bijna net zoveel Jenever verkocht werd als bier, is het nu vooral alleen nog maar bier.”

Tegenwoordig gaan we juist vaker uiteten. “Daarom zie je nu ook veel meer eetcafés dan vroeger,” aldus Petra. “En een borrel na een uitvaart wordt tegenwoordig in het crematorium gedronken.”

We kennen de mensen nog persoonlijk

Rien vertelt: “De mensen van vroeger komen hier nog steeds. Zo zijn er nog steeds biljartverenigingen die hier regelmatig een potje komen biljarten. En ook buurtverenigingen zien we terugkomen. Ik ken iedereen die hier komt persoonlijk. Ik weet precies hoe laat ze komen, wat ze drinken, wat ze gaan zeggen en hoe laat ze weer weggaan.”

Centrale locatie

Petra en Rien vinden de plek waar ze wonen erg prettig. “Alles is hier dichtbij, de bakker, alles eigenlijk. Voor ons is het wel jammer dat er steeds minder horeca op de Kade is, veel wordt nu omgebouwd naar appartementen. De horeca is nu vooral op de Markt te vinden.”

Rien en Petra vinden het wel prima hoe het nu is. Zij genieten van het leven, hun café, de gezelligheid, de mensen en van elkaar. Stap er maar eens binnen, dan voel je die gezelligheid en gastvrijheid direct!