De kracht van Biljartcentrum De Distel: we kennen iedereen!

Biljartcentrum De Distel, dat klinkt als een café waar een paar oude mannen staan te biljarten. Maar dat is het zeker niet! In de jaren 80 is het opgericht als een café met een feestzaal en later is dit omgebouwd tot een biljartcentrum. En inmiddels is het alweer zoveel meer dan dat. Voor dit artikel spreken we met Richard van Merrienboer, de eigenaar van De Distel.

We kennen iedereen

Richard vertelt: “Ik ben hier 17 jaar geleden begonnen met werken. Na 2,5 jaar ben ik gestopt, maar echt weg gaan kon ik niet! Toen ik bijna 5 jaar geleden de vraag kreeg of ik eigenaar wilde worden, kon ik het niet laten. We hebben hier veel vaste gasten, om een drankje te doen en een leuke activiteit te spelen. Ondertussen weten wij hun bestelling al uit ons hoofd! Naast onze vaste gasten, richten wij ons op recreanten. Maar ook uitjes van verenigingen of kinderfeestjes komen regelmatig bij ons voor. Je kan het zo gek niet bedenken! Oftewel wij hebben een brede doelgroep, waar wij super trots op mogen zijn,” aldus Richard.

Zoveel meer dan biljarten

Bij Biljartcentrum De Distel is er altijd wel wat te doen. “Naast biljarten hebben wij ook de activiteiten zoals poolen, darten, snooker spelen, shuffleboard en minibowlen. En ze gaan binnenkort misschien ook wel aan de slag met een escape room!”

Shuffelen… Nee dat kennen wij niet. “Het is een combinatie tussen sjoelen, jeu de boules en curling.” Ook dan gaat er niet echt een lichtje bij ons branden, dus laat Richard het aan ons zien. En pas dan wordt het duidelijk. Benieuwd wat dat is? Ga gerust eens kijken!

Misschien dat minibowlen bekender in de oren klinkt. “Wij hebben sinds kort een minibowlingbaan aangelegd. En deze bevalt erg goed. Als er een wachtrij staat voor een pooltafel, gaan de mensen tussendoor een potje bowlen. Het handige hierbij is dat je per potje betaalt. Dus als je tafel uiteindelijk vrijkomt, kun je gewoon stoppen met bowlen.”

De hele week volle bak

Vooral in het weekend is het altijd volle bak en zijn reserveringen dus vereist, maar ook doordeweeks is er altijd wat te beleven bij de Distel. “We ontvangen hier elke dag weer veel enthousiaste klanten. Dat vinden we fijn en daar willen wij op blijven reageren. Daarom zijn wij 7 dagen per week geopend. Wij willen het beste voor de klant. Hoe stom zou het zijn als je bijvoorbeeld een pooltafel hebt gereserveerd voor 2 uur, maar je hebt geen zin meer? Dat is gelukkig bij ons niet! Bij ons betalen ze per minuut. Daarbij helpt ook dat onze prijzen niet zo hoog zijn. Zo vind je ze nergens meer! Daardoor blijft het druk bij ons.”

Eén hecht team

Richard vertelt: “Ik ben dan wel de eigenaar, maar zo zien mijn collega’s me gelukkig niet. We vormen één hecht team, waarmee we vaak leuke dingen doen. Iedereen is heel gemotiveerd en wil graag hard werken. En omdat er elke dag weer de gezelligheid bij ons eraf spat, is het werken hier een feestje.”

Benieuwd naar die toffe sfeer bij De Distel? Ga er gerust eens heen, je hebt er een hele avond wat te doen!