Bloodline tattoo: klinkt sinister…

Als je binnenstapt bij Bloodline Tattoo is daar niets duisters aan. Gewoon een warm welkom van Bram Willems. Maar zijn hobby, of eigenlijk tweede passie, wordt direct duidelijk: muziek. Hij is sinds 2 jaar lid van death metal band: Sinister. En als je die filmpjes bekijkt op de website is dat wel even anders.

Geen ondernemer, meer een creatieveling

Bloodline Tattoo, al bijna 20 jaar op de Kade. Weer een ondernemer die al zo lang hier gevestigd is. “Ja hier ga je gewoon niet meer weg. Het is gewoon een apart straatje, een specialistenstraatje.” aldus Bram.

In Roosendaal zijn er wel meer Tattoo shops, ook hier op de Kade. “Maar eigenlijk merk ik daar weinig van, iedereen vist toch uit een ander vijvertje. Mijn klanten komen vooral via-via.” En de reviews liegen er niet om, met die mond-tot-mond reclame zit het wel goed. Al tijdens dit interview komen er 4 telefoontjes binnen en 3 klanten lopen binnen. Maar een echte ondernemer vindt hij zichzelf niet. “Ik ben geen ondernemer, meer een creatieveling.”

Het tekenen zit in zijn bloed

Creativiteit heeft hij van geen vreemde. “Al heb ik me daar eerst wel tegen verzet, ik wilde juist niet gaan doen wat mijn ouders deden. Na de HTS heb ik in de buitendienst gewerkt.” Maar uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan en heeft hij gekozen voor dit creatieve vak. “Ik bleek net als mijn familie goed te kunnen tekenen.” En daar is niets in gelogen als je zijn portfolio bekijkt.

Een tattoo met een verhaal

Bram heeft een groot inlevingsvermogen en dat is als tattoo artist ook wel nodig. “Achter een tattoo zit vaak een verhaal en daar heb je wel wat mensenkennis voor nodig.” Hij is niet in een hokje te duwen en noemt zichzelf allround. Al geeft hij wel aan de realistische tattoos erg gaaf vindt om te ontwerpen en te zetten.

“Maar eigenlijk doe ik van alles. Tattoo cover ups bijvoorbeeld worden veel gevraagd. Ik ga niet voor ‘zo daarmee is je oude tattoo netjes gecoverd’, maar ik hoor liever ‘gave tattoo!’. Er is niet te zien dat het een cover is. Ook zet ik migraine piercings in het oor, heel mooi om van klanten te horen dat het echt helpt!”

Een druk artiestenbestaan

Maar hoe combineert hij dit artiestenleven met het andere artiestenleven? “Ik plan de afspraken hier gewoon om de optredens en repetities met de band heen.” Als basgitarist van de death metal band Sinister vliegt hij de wereld over. “In december gaan we op tour in Zuid-Amerika en in maart vliegen we naar Jakarta om te spelen voor 100.000 man.”

Zenuwachtig? “Nee, ik vind het alleen maar leuk.” En dat merk je zeker als je Bram spreekt. Die volgt zijn passie! En al ziet hij het zelf niet zo, dát is wat iemand ook een echte ondernemer maakt.