Al bijna 20 jaar een echte Kaaiman: Bob van Dijk Makelaardij

Bob van Dijk Makelaardij die kennen we goed op de Kade. “We zijn begonnen op de Kade en zitten hier nu al bijna 20 jaar, wij gaan niet meer weg!” aldus Bob van Dijk. Zo’n jubileum, dat is een mooie prestatie. Bob vertelt in dit interview over de woningmarkt, de Kade en zijn mooie bedrijf.

Fluctuerende woningmarkt

In de woningmarkt blijft het altijd spannend, er gebeurt altijd wel iets. Maar voor een starter is het nog steeds lastig om aan een woning te komen, daar blijf je tekorten zien. “Doordat wij sinds 2014 ook nieuwbouw doen, hebben we ons aanbod kunnen verbreden en kunnen we makkelijker met de markt meebewegen. In de nieuwbouw trekken we samen met Ludo van der Eijken op. Zo kunnen we ook grote nieuwbouwprojecten aan. BVR groep is hierin een belangrijke klant voor ons.”

Echte kaaimannen (en -vrouwen!)

Bob van Dijk Makelaardij is begonnen op nummer 33 en is in 2014 verhuisd naar nummer 37. “Samen met mijn vrouw en vier kinderen wonen we hier ook, ik kan me geen betere plek voorstellen. Lekker in de stad, maar niet in de drukte. Een fijne ruime woning met heerlijke tuin. Onze kinderen zijn hier geboren en zijn echte kaaimannen en -vrouwen! Er is hier in huis altijd leven, met kinderen tussen de 7 en 16 jaar.” aldus Bob.

Hij vindt de Kade een dynamische locatie, met leuke events en betrokken ondernemers. “Het is echt een gebied in ontwikkeling, zeker nu met de Stadsoevers erbij. Er zitten hier diverse ondernemers. Allemaal specialisten die het niet van winkelende publiek moeten hebben. Niet zozeer de grote ketens. Wij hoeven het ook niet van inloop te hebben, Funda is onze voordeur, mensen komen hier vooral op afspraak en parkeren gemakkelijk voor de deur.”

Bakkers en makelaars

De vrouw van Bob is er één van Nagelkerke. “In onze familie is bijna iedereen makelaar of bakker, dat levert interessante gesprekken op tijdens de Kerst.” Maar wat hun vier kinderen uiteindelijk gaan doen, dat is nog de vraag. “Die kiezen gewoon hun eigen weg.”

Een tikkeltje eigenwijs

Meteen na zijn studie is Bob voor zichzelf begonnen en noemt zichzelf als ondernemer een beetje eigenwijs. Inmiddels is zijn bedrijf uitgegroeid tot één van de koplopers in Roosendaal qua verkopen. “Maar kwantiteit zegt voor ons niet zoveel, wij gaan voor kwaliteit. Wij zijn laagdrempelig en geven klanten persoonlijke aandacht. Je verkoopt toch een thuis aan iemand, het draait allemaal om emotie. Nu de markt weer verandert, draait het weer meer om je onderscheidend vermogen en dat maakt het weer interessant.”

Eigenwijze specialisten, dat past wel bij ons op de Kade!