Een mooi ICT bedrijf op de Kade

Frank Verbocht is niet alleen onze secretaris, maar runt ook nog een eigen bedrijf op de Kade. Geen winkel of horeca zaak, maar een ICT bedrijf: Lau-Tse. En dat doet hij al een tijdje, hij is in 2004 gestart en werkt nog steeds vol passie voor zijn mooie opdrachtgevers.

Niet altijd een ICT’er

Frank wist niet meteen waar zijn ambities lagen. “Ik heb na mijn middelbare school de opleiding HEAO-MER gedaan. Na deze opleiding afgerond te hebben, heb ik 4 jaar in dienst gewerkt als applicatiebeheerder. In de avonduren volgde ik twee HBO studies, waarvan één richting de ICT. Daarna ben ik voor mezelf begonnen, waar nu dit bedrijf uit is gekomen.”

Meer een ondernemer dan een zzp’er

Lau-Tse is een bedrijf waar geen marketing voor nodig is. “Ik heb nu al opdrachten liggen tot het einde van het jaar en ik hoef de klanten niet eens zelf te benaderen. Die komen via klanten vanzelf binnen. Of ik ontmoet mensen op netwerkbijeenkomsten waaraan ik deelneem of via LinkedIn.” Gelukkig staat hij er niet helemaal alleen voor. Hij ziet zichzelf dan ook meer als ondernemer, niet als zzp’er. “Zodra ik grotere opdrachten binnenkrijg, schakel ik regelmatig de hulp in van andere specialisten. Dit zijn zzp’ers of kleine bureaus.”

Ik doe niet aan abonnementen

Frank werkt vooral projectmatig en doet niet aan abonnementen. Zo’n project kan dan wel zo’n 6 tot 9 maanden duren. Dat wil niet zeggen dat hij niet langer voor één klant werkt. “Als preferred supplier van DHL is er altijd wel een project om op te pakken. Voor nieuwe klanten ben ik druk met het inrichten van hun ICT, maar houd ik me ook bezig met migraties.

Hij kan altijd een passend advies geven, want werkt merkonafhankelijk. “Zo krijgt een klant altijd een oplossing die naadloos aansluit bij hun behoeften. Door de relatie die ik heb met mijn leverancier is de levering van de benodigde spullen niet lang en kan ik snel aan de slag.”

Perfecte ligging

“Mijn bedrijf zit voor mij op een perfecte locatie, op de prachtige Kade, waar ik ook woon met mijn gezin. Ook mijn vrouw heeft hier een bedrijf, Atelier Yvet. Fijn om zo werk en wonen te kunnen combineren. We zitten hier op loopafstand van het centrum en schieten zo de snelweg op. Ideaal is dat! Je ziet de laatste tijd wel steeds meer woningen rondom de Kade komen, maar dat heeft geen invloed op mijn bedrijf. Ik moet het toch niet hebben van mensen die door een winkelstraat lopen. Mijn publiek is doelgericht op zoek naar ICT kennis.”

Een bijdrage leveren aan je omgeving

Frank heeft naast zijn eigen bedrijf ook nog een belangrijke rol voor de Kade. “Ik ben de secretaris van de ondernemersvereniging van Kaaike Boven. De dynamiek die er is met andere ondernemers van de Kade is fijn en sommige zijn daarnaast ook gelijk mijn buren. Fijn om mijn bijdrage aan dit mooie gebied te kunnen brengen.” Daarnaast is hij sowieso een druk baasje, want is ook nog verbonden aan MKB Netwerk Roosendaal, waar we ‘m ook vaak tegenkomen.